Zöld Győr

Felhívás zöld pályázatra kisebbeknek és nagyobbaknak!

Illusztráció: Pixabay
J. Kovács Andrea
2022.05.16. 06:52

Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése Környezetvédelmi Bizottsága a győri óvodások részére a környezetünk védelme témában pályázatot hirdet.

A pályázat során a gyerekektől hulladékból (faágak, falevelek, papírdarabok, kupakok) készült képeket várunk.

A mai világban már az egyik legfontosabb közös feladatunk környezetünk védelme, hiszen ezt a világot együtt tudjuk csak megvédeni. Célunk, hogy a gyerekek figyelmét felhívjuk a kidobásra kerülő hulladékok újrahasznosítására és kreativitásuk fejlesztésére.

Az újrahasználat és a hulladékcsökkentés jegyében a Környezetvédelmi Bizottság az alkotásokhoz kartonlapot biztosít a helyi nyomdák támogatásával. A nyomdákban keletkezett, már számukra nem használható, körülbelül A/4 méretre vágott papírokat tudunk az óvodák részére biztosítani.

Kérjük a szülőket is, hogy az alkotások elkészítésében támogassák gyermekeiket és meséljenek nekik, hogy önök mit tesznek a hétköznapi életben a környezetvédelemért a kevesebb hulladéktermelés érdekében. Fontos, hogy gyermekinknek helyes, követendő példát mutassunk, hiszen ez az óvodás korosztály a legfogékonyabb és legbefogadóbb.

A verseny során tehát hulladékokból készült képet kell készítenie a gyerekeknek, hogy ők mit tennének annak érdekében, hogy az ne árthasson a környezetnek, hogy ezáltal megmutassák a többi gyereknek, hogy otthon hogyan óvják a környezetet.

Az alkotásról készült fotót legkésőbb 2022. augusztus 20-ig a [email protected] e-mail-címre várjuk. A legjobb alkotásokat díjazzuk!

Az alkotásokból kiállítás is készül, melyet a II. Zöld Expón, az Olimpiai Sportcsarnokban lehet majd megtekinteni. A díjátadó szintén a II. Zöld Expo szemléletformáló kiállításon lesz!

Ne feledd, már gyerekként is tudsz segíteni világunk és környezetünk megóvásában!

Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése Környezetvédelmi Bizottsága