Feleslegesen hergeli a GYAC-os szülőket az új elnök, a város továbbra is támogatja a klubot

Győrplusz
2023.09.22. 15:29

Feszült hangulatban zajlott a csütörtökre meghirdetett GYAC szülői értekezlet az Olimpiai Sportparkban. Szeles Szabolcs alpolgármester hiába biztosította többszörösen is a klubot és annak szakosztályait a város jövőbeni támogatásáról, Borkai Zsolt folyamatosan kiforgatta a szavait, sportszerűtlenül támadta a nemrégiben újjáalakult Rába ETO egyesületét, azt harsogva, hogy a Rába ETO majd elveszi a támogatást a GYAC elől.

Borkai Zsolt viselkedése már csak azért is érthetetlen, mert az alapvető sportemberi intelligencia azt kívánná meg egy klub elnökétől, hogy gratulál és sok sikert kíván ha egy másik sportklub megalakul. Annak ellenére, hogy az alpolgármester többször elmondta, azt nem az önkormányzat hozta létre, de mivel fontos a sport és az utánpótlásnevelés Győr életében, így a Rába ETO-n keresztül is szívesen patronálják a tehetségeket, csakúgy, ahogy más egyesületek esetén is.

Hergelés és politikai kampányhangulat uralkodott a csarnok aulájában, már csak azért is, mert meghívása után dr. Dézsi Csaba András jelezte, hogy nem tud részt venni majd az eseményen, mégis kitették a névtábláját az asztalra. Alig fél órával a kezdés után Borkai már kiabált a mikrofonba, állítva, hogy sem ő, sem a szülők nem kaptak válaszokat a kérdéseikre. Miközben Szeles Szabolcs alpolgármester többször kiemelte: a városvezetés továbbra is támogatja a GYAC-ot, van terem, van pálya, ráadásul ebben az évben 95 millió forintot kap az egyesület, plusz az egyéni sporttámogatásokat.

Borkai Zsolt néhány hetes elnöklésének eredményeként a klub szeretné kirekeszteni azokat, akik nem az egyesület színeiben sportolnak, a létesítményekben ne eddzen más egyesülethez tartozó tehetség, ne alakuljanak új szakosztályok sem. Erre volt bizonyíték, hogy a szülői ideje alatt mindvégig a Rába ETO-val volt elfoglalva a GYAC elnöke. Érthetetlen reakció mindez, főleg egy sportolótól, hiszen más egyesületeknél is gyermekek, tehetségek sportolnak, nekik is biztosítani kell a lehetőségeket.

„A finanszírozás megoldott, a termek és pályák rendelkezésre állnak, minden gyacos szülő megnyugodhat” – emelte ki többször is Szeles Szabolcs, akit a létesítményeket üzemeltető Győr Projekt Kft. ügyvezetője is megerősített.

Nagy Gergely László elmondta, vezetőként biztosítja azokat a termeket és pályákat a jövőben is, amelyekre a GYAC igényt tartott korábban.

Borkai Zsolt hetek óta felesleges indulatokat gerjeszt a szülők körében, egy új klub alakulására hivatkozva, melyet nem a városvezetés hozott létre, csupán azt az egyesületet és annak tagjait is biztosította támogatásáról az önkormányzat. Ez egy elnök feladata? Valótlanságokat állítani és bizonytalanságot ébreszteni sportolókban és szüleikben, politikai célokra használva őket? Aligha…

Kapcsolódó tartalom:

Kapcsolódó témák: #GYAC | #sportegyesület | #támogatás |