Február 24-én jótékony koncertre hív a Jedlik

P. Csapucha Adrienn
2023.02.24. 11:34

14. alkalommal szervez jótékonysági koncertet a Zsinagógában a Jedlik-iskola. A pénteki rendezvény célja a diákok támogatása, így szeretettel várnak minden érdeklődőt, akik szívesen segítenék a jedlikes tehetségeket. Az esten fellép a Győri Filharmonikus Zenekar Arrabona Brass Rézfúvós Kvintettje.

Február 24-én 18 órától a jótékonykodás jegyében rendezi meg már hagyományosnak mondható koncertjét a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium, a Győri Zsidó Hitközség, valamint a Hatos és Társa Nyelviskola vezetőségével karöltve. 14 éves múltra tekint vissza a rendezvény, mely a diákok támogatását tűzte ki célul. A koncert részleteiről a Győr+ Reggeliben az iskola igazgatója beszélgetett a műsorvezetőkkel, Nagy Rolanddal és Orosz Sanyival.

Módos Gábor elmondta, hogy sajnos az intézményükben is egyre több fiatal van, aki nehéz körülmények között él, és támogatásra szorul. “Minden tradicionális programunkban igyekszünk segíteni tanulóinkat, de például öltönytámogatást adunk a végzősöknek, különböző vizsgák, vagy akár egy-egy osztálykirándulás költségeibe szállunk be” – fogalmazott az igazgató. A direktor azt is elárulta, hogy a rendezvény ötletgazdája a Hatos és Társa Nyelviskola vezetője, Hatos Hajnalka, aki a kezdetek óta szívvel-lélekkel szervezi a koncertet.

Mint kiderült, a péntek esti előadás látogatása ingyenes, a Zsinagógában egy adománygyűjtő ládát helyeznek majd ki, ebbe várják a felajánlásokat. “Azok, akik valamilyen okból nem tudnak eljönni az eseményünkre, ők is támogathatják a jedlikes tehetségeket, a számlaszámunkra korábban is érkeztek a támogatóinktól, adományozóktól felajánlások és erre most is van lehetőség!” – tette hozzá Módos Gábor.

Az iskola a felajánlásokat a Generátor Alapítvány: 10403356-33517917-00000000 számlaszámán tudja fogadni.

A reggeli rádióbeszélgetés ide kattintva hallgatható vissza:

Kapcsolódó témák: #Jedlik | #jótékonykodás | #koncert |