Ezernél is több motor hangja bőgött fel Győrújbaráton

Fotó: Vig Norbert
Németh Boglárka
2022.05.07. 15:58

Csütörtök délután startolt el az immár hagyománnyá vált motorostalálkozó és rockfesztivál Győrújbaráton. A gyermektábor területén három napon át a rockzenekaroké és a motoroké a főszerep.

A háromnapos találkozó fő programja a motoros felvonulás, amely szombaton két órakor startolt el, több száz motorossal. Mindenki húzta, dudált és tülkölt, voltak, akik jelmezt vagy álarcot viseltek és akik külön erre az alkalomra alakították át járgányukat. 

A menetet a rendőrség mellett a Győr+ Média stáb autója vezette fel, a csomagtartóban a fotósunkkal, Vig Norberttel.  

Széles Zoltán, az Arrabona Eagles MC motoros egyesület titkára a Győr+ Médiának elmondta, a felvonulás során még legalább ugyanannyi kétkerekű csatlakozik hozzájuk, mint ahányan a táborból indulnak, így körülbelül 1000-1500 motor vonul végig a térségen.

“Várnak minket az emberek az utcán, egyszerűen imádják és mi motorosok, akik benne vagyunk ebben a tömegben mi is imádjuk. Van ennek egy feelingje” – emelte ki a titkár, aki arról is beszélt, hogy van, aki egy éven át építi járgányát csak erre az alkalomra. “Nagyon figyelünk egymásra és mindenki betartja a szabályokat, a 19 év alatt már volt időnk összeszokni” – zárta gondolatait Széles Zoltán. 

A háromnapos rendezvényen összesen 22 koncertetet szerveznek. Ma este többek között a Lord és a Road zenekarok is színpadra lépnek. A füst és lábdob pedig garantált. 

Galéria: Vig Norbert

Tv-s szerkesztő: Németh Boglárka