Ezernél is több diák a győri sárkányhajó-versenyen

Fotó: Győr+ Média
Ficsór Dávid
2022.05.27. 11:49

Több mint 1000 győri diák részvételével már 18. alkalommal rendezték meg pénteken a Nebuló kupát az Aranypart kettőn. A sárkányhajó bajnokságra negyvennél is több csapat nevezett a város általános és középiskoláiból.

Sziklenka László az egyik főszervező, a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai elnökhelyettese azt mondta, évről-évre egyre nagyobb presztízse van a jó hangulatú megmérettetésnek, melyre nagyon komolyan készülnek a csapatok.

Németh Zoltán köszöntötte a résztvevőket. A megyei közgyűlés elnöke kiemelte a sport fontosságát és az egyre növekvő vízisport lehetőségeket a térségben. A megnyitó után sorban szálltak hajóba és vízre a csapatok. 200 és 1000 méteres versenyszámokat rendeztek, a rövidebb távval kezdődtek a versenyek.

A sárkányhajózás az egyik legnépszerűbb és legősibb kínai sportág, melyben fontos a csapatmunka. Győr a sárkányhajózás bölcsőjeként emlegetik Magyarországon. A sportág hazai elindításában pedig nagy szerepet játszott Sziklenka László, aki örül, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sportág Győrben és az egész országban. 

Kapcsolódó témák: #nebuló kupa | #sárkányhajó | #verseny |