Extra ABBA előadással érkezik a Győri Filharmonikus Zenekar

Győr+ Győri Filharmonikus Zenekar
2023.01.31. 12:16

"A nagy érdeklődésre való tekintettel február 20-án (hétfőn) extra előadásra invitáljuk sok szeretettel az ABBA-slágerek kedvelőit!" - osztotta meg a jó hírt a Győri Filharmonikus Zenekar a Facebookon.

“Az 1972-ben alakult svéd ABBA-együttes minden túlzás nélkül egyike a popkultúra ikonikus formációinak. Az 1974-es Eurovíziós Dalfesztivál megnyerésével induló mesés karrierjük során a két hölgyből és két úrból álló csapat több mint 100 dalt vitt sikerre, amelyet több mint 400 millió eladott lemez igazol vissza. Jóllehet aktív pályafutásukat 1982-ben lezárták, négy évtizeddel később is aligha van olyan nap, hogy a világ valamelyik pontján ne csendülne fel fülbemászóan dallamos és életteli ritmusú slágereik valamelyike.

A pécsi Pannon Filharmonikusok 2020-ban ezekből az örökzöldekből mutatott be egy színes csokorra valót Vass András és Brandenburg Ádám pompás hangszerelésében – az összeállítást, a legismertebb ABBA-melódiák ragyogó szimfonikus zenekari verzióit ezúttal a Győri Filharmonikusok előadásában a győri közönség is meghallgathatja. Az est házigazdája Bősze Ádám, sztárvendégei a hazai könnyűzenei paletta kiváló előadói: Polyák Lilla, Malek Andrea, Náray Erika, Kocsis Tibor és Magyar Bálint, karmestere Silló István lesz” – írják.

Jegyvásárlás a jegy.hu-n lehetséges. Külön kedvezményes lehetőségre is felhívják a figyelmet a Filharmonikusok: bérletes vendégeik 20%-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet a február 20-ai előadásra.

Kapcsolódó témák: #ABBA | #Győri Filharmonikus Zenekar | #zene |