Exkluzív – Mitől működik a klasszikus rock? A Djabe és Steve Hackett ismét Győrbe jön!

Győr+ Fotó: Vig Norbert
2023.05.29. 16:34

Június 19-én a Richter teremben lép fel a Djabe és Steve Hackett. A formáció tavaly járt már a városban, most ismét vendégül látja őket a folyók városa, ebből az alkalomból pedig több interjút is készítettünk a fellépőkkel.

Steve Hackett gitárost, a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagját, közel két évtizedes munkakapcsolat köti össze a Djabe zenekarral. Hackettel Farkas Mónika beszélgetett, a Genesis egykori gitárosa rendkívül elfoglalt, mégis örömmel állt rendelkezésünkre. A szinkronizált interjút alább hallgathatjuk meg:

Égerházi Attilát, a Djabe gitárosát Molnár Zsuzsa kollégánk kérdezte.

Barabás Tamással, a Djabe basszusgitárosával Ferenczy Balázs készített interjút.

A koncerten a felállás tehát az alábbi lesz:

Steve Hackett – gitár, vokál, Barabás Tamás – basszusgitár, Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek, Nagy János – billentyűs hangszerek, Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt, Kaszás Péter – dob, vokál

Az idei koncert Facebook-eseménye ide kattintva érhető el.

Steve Hackett & Djabe: Summer Storms And Rocking Rivers (2017)Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Sardinia Tapes (2017) és Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes (2018) és Djabe & Steve Hackett: Back To Sardinia (2019)Djabe: The Magic Stag (2020) és Djabe & Steve Hackett: The Journey Continues (2021) albumok a nemzetközileg is rangos, angliai lemezkiadó, a Cherry Red Records gondozásában, globálisan kerültek kiadásra.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #koncert | #steve hackett |