Hirdetés

Érzések és sugallatok

Fotó: Tóth Zoltán
Földvári Gabriella
2019.10.25. 12:00

Egy színész és egy költő talált egymásra egy CD megalkotásának erejéig. Mohácsi Attila és Kerecsényi Éva "érzÉSek és sugallatok” című albumát a Könyvszalonon mutatják be.

Hirdetés

Elsősorban az érzelmesebb, líraibb műfaj kedvelőinek szól a lemez, azoknak, akik nyitottak mind a zene, mind a költészet iránt. Versek és dalok szerelemről, érzésekről mindenkinek – mondják.

„ Egy rég dédelgetett álmom vált valóra ezzel a kiadvánnyal. ÉRZÉSEK című szólókoncertem után többen szerették volna otthonukban is újrahallgatni az elhangzott dalokat. Úgy éreztem, eleget kell tennem ennek a kérésnek, de szerettem volna még valamit hozzátenni, valami újat is mutatni, adni”– mondta Mohácsi Attila, a Győri Nemzeti Színház színművésze.

Hirdetés

Ekkor vetődött fel a közös alkotás ötlete Kerecsényi Évával. A költő és a színész útja egy irányba fordult, s a versek és dalok egymásra találtak, így a zenei csemegék mellett irodalmi nassolnivalót is kínálnak a hallgatóknak.

„Attila értő és érző előadásában még a pontok és a vesszők is a helyükre kerültek, hisz minden általam leírt érzés a saját hangján szólalhat meg” – hangsúlyozta Kerecsényi Éva.

Tíz, stílusában és hangulatában összeillő vers és dal hallható a lemezen, mellékleteként pedig egy fotókkal színesített versesfüzetet is kezébe kap az érdeklődő. A dalok alatt Kovács Gergely zongoraművész játéka szól.

A lemezbemutató a Győri Könyvszalonon november 15-én 20 órakor lesz, aki nem tud ott lenni a koncerten az november 16-án délután három órakor is találkozhat a művészekkel a színház épületében a Győri Szerzők Standjánál.

Kapcsolódó témák: #irodalom | #zene |
likeold
a fb oldalunkat