Hirdetés
Az Ipartestület köszönte meg a munkáját

Érmet kapott a polgármester

Fotó: Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2021.06.11. 13:39

Győr királyi várossá válásának 750. évfordulója alkalmából dr. Dézsi Csaba András polgármester a Győri Ipartestület 25 éves jubileumi aranyozott emlékérmét vehette át pénteken, Glázer Péter elnöktől.

Hirdetés

A pénteki ünnepségen Hancz István, az ipartestület titkára felidézte: a tagság által összeállított négy javaslatot nyújtottak be a polgármesternek, melyből egy, a piac visszaköltöztetését a Dunakapu térre már megvalósult. Kérték továbbá, hogy a győri szakiskolákban végző diákok vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek.

Fotó: Marcali Gábor


Az Ipartestület szeretne létrehozni egy „mini ipari parkot” azon tagjai számára, akik a lakóövezetben tevékenykednek, hogy kiköltözhessenek, és kedvező áron létesíthessenek műhelyt, üzletet – ebben továbbra is várják a város segítségét.
Végül nagy álma válna valóra a testületnek azzal, ha az 1968-ben épült székházukat felújíthatnák, korszerűsíthetnék, hogy méltó lehessen a belvároshoz, a győri iparosokhoz. Remélik, ehhez a tervhez is hozzájárul az önkormányzat.    

Hirdetés
Fotó: Marcali Gábor

A polgármester megköszönte az elismerést, s mint mondta meglepetésként érte. „Rendkívül fontos számomra, hogy Győr élhető, működő város legyen, ehhez az Ipartestület is nagymértékben hozzá tud járulni.” A piac visszahelyezése kapcsán úgy fogalmazott: “azért helyeztük vissza, mert a piacnak a piactéren a helye és ezzel nagy örömet szereztünk az embereknek. Azon fogok dolgozni, hogy a többi ígéretem is megvalósulhasson, de a covid-járvány miatt most alacsonyabb a város költségvetése a reméltnél” – hangsúlyozta a politikus.

Az elismerések átadóján a Győr+ TV is forgatott:

Szerkesztő: Németh Boglárka

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #ipartestület |
likeold
a fb oldalunkat