Hirdetés

„Érik a szőlő, hajlik a vessző”

Fotó: Győr+
Ficsór Dávid
2021.09.23. 13:17

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény egy TOP program keretében konzorciumi partnerként pályázatot nyert „Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program” címmel. Ennek keretében rendezett szüreti játékokat a napokban, melyen a városrészben élő idősek és gyerekek vettek részt.

Hirdetés

A hagyományőrző rendezvényen felelevenítették a szüret népszokásait, és a résztvevők a közösségi játékokon keresztül jobban megismerhették egymást, leküzdve ezzel a generációs és társadalmi különbségeket.

„Nagy öröm számunkra, hogy ez a program meg tud valósulni, hiszen több mint egy éven keresztül az ilyen jellegű rendezvényekre nem volt lehetőség. Azt gondolom, hogy mind a fiatalok, mind az idősebb generáció számára egy nagyon jó időtöltés ez a szüreti játékok” –mondta Kányai Róbert, az EESZI igazgatója.

Hirdetés

A városrészben élő idősek és a Kossuth Iskola diákjai vettek részt a szüreti játékokon, összesen több mint 50 fő érkezett a Bercsényi ligetbe. Az esemény jól példázta városrehabilitációs projekt lényegét, mely során már számos színes program megvalósult.

„A tapasztalatok nagyon jók az ilyen programokkal kapcsolatban. Mindkét korosztály várta már ezt a napot, hogy újra együtt lehessenek. Azt látjuk, hogy az idősek számára nagyon fontos az a fiatalos erő, lendület, amit a gyerekek közvetítenek és különösen jó, hogy a pandémia miatti hosszú szünetet követően ismét egy közös programon vehetnek részt” – emelte ki az igazgató.

Kapcsolódó témák: #EESZI | #közösség | #ősz | #újváros |
likeold
a fb oldalunkat