Energiatakarékos üzemmódra kapcsolt a Győri Könyvszalon

Kárpát Zsolt | Grafika: Győri Könyvtár
2022.11.07. 12:43

Új helyszínen rendezi meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a XXI. Győri Könyvszalont november 18 és 20. között. A nagy múltú rendezvénynek idén a Kisfaludy Károly Könyvtár épülete ad otthont. A programkínálat most is bőséges lesz fél száznál is több szerzővel találkozhatnak a résztvevők, emellett dedikálások, Mesesarok, és remek beszélgetések várnak a  közönségre.

Tavaly a koronavírus, idén pedig az energiaválság nehezíti meg a szervezők dolgát. Ettől függetlenül, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér munkatársai mindent elkövetnek azért, hogy a nagy múltú rendezvény ebben az évben is sikeres legyen:

Ez a könyvtár épület nem ad lehetőséget olyan nagyszabású könyvvásársa, mint korábban a színházban, és a klasszikus nagyszínpadi produkciók sem lesznek. Azonban remek 54 író-olvasó találkozót, könyvbemutatót tartunk. A három nap során csak a megnyitóra kell regisztrálni, amely a győri Városházán lesz november 18-án pénteken 11 órakor– nyilatkozta az idei Győri Könyvszalonról dr. Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója.

A Győri Könyvszalonon hagyománnyá vált, hogy a 3 napos rendezvény az Alkotói Díj átadásával kezdődik.

A győri Városháza dísztermében az ünnepélyes megnyitón Vári Fábián László, Kossuth- és József Attila-díjas kárpátaljai író, költő, néprajzkutató veheti át az Alkotói Díjat. Az ünnepi műsorban közreműködik a dunaszegi Rezeda Népzenei Együttes, Jáger András színművész és a Hangraforgó együttes” – emelte ki az igazgató, aki hozzátett, a 21. Győri Könyvszalonon idén is teret kapnak a győri alkotók kiadványai.

A részletes programok elérhetők itt!

Kapcsolódó témák: #Győri Könyvszalon | #győri könyvtár |