Éneklő Gyárváros

Pécskai István
2022.12.16. 18:45

Az adventi időszaknak megvannak a saját ünnepi jellegzetességei és hagyományai. Sajnálatos módon a karácsonyi készülődés egyre inkább a látványos és döntően anyagi természetű külsőségekben mutatkozik meg, elvesznek azok a meghitt pillanatok, amelyek az ünnepet szívet melengető érzésekkel gazdagítják.

Néhány lelkes civil összefogásával – hagyományteremtő szándékkal – immár másodszor rendezik meg a Gyárvárosi adventi éneklést.

,,A rendezvényt nem titkoltan azzal a céllal bonyolítjuk le, hogy évről évre egyre nagyobb résztvevői kört nyerjünk meg a közös éneklésre, és egy új, gyárvárosi közösségi élményre” – mondta Andorka Zsolt, a program ötletgazdája és szervezője.

December 22-én csütörtökön 17 órától a Mátyás téren karácsonyi dalok közös éneklését tervezik csaknem egy órás időtartamban.

,,A dalok hangszeres kísérettel csendülnek fel, előadásukban – a kifejezetten erre az alkalomra szerveződött – Gyárvárosi Adventi Kórus mellett meghívott vendégként, a győri Rozmaring Német Nemzetiségi Kórus tagjai is részt vesznek. Bízunk abban, hogy invitálásunknak eleget téve – szüleik, nagyszüleik kíséretében – a városrész iskolásai és a környékbeli lakosok is szép számmal eljönnek majd a programra” – tette hozzá Andorka Zsolt.

Kapcsolódó témák: #advent | #éneklés |