Migránsválság

Embercsempészés miatt kell felelnie

Fotó: police.hu
Győr+
2022.02.08. 08:14

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök befejezték a 20 éves szerb állampolgár ellen indított ügy vizsgálatát.

Hirdetés

A járőrök egy magyar rendszámú gépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 107-es kilométerszelvényében 2021. október 5-én 10 óra 55 perckor. A járművel közlekedő szerb sofőrön kívül az autóban tizennyolc – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az egyenruhások a járművezetőt elfogták, majd őt az utasokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra állították elő.

A migránsokat a rendőrök – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A gépkocsi vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak, őt őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #embercsempész | #migráció | #migránsválság |