Hirdetés

Élő közösség, remek hangulat az Újvárosi Családi Napon

Fotó: MekliZ Fotó/Gaál Doroti
J. Kovács Andrea
2022.09.17. 21:33

Nótár Mary, Szigeti Ferenc énekes, Baranyai István prímás és cigányzenekara valamint Gáspár Laci énekes szórakoztatta az Újvárosi Családi Nap résztvevőit szombaton. Az eseményen részt vett Szeles Szabolcs alpolgármester, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, valamint dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő is.

Hirdetés

A Győr+ Média kérdésére válaszolva Szeles Szabolcs elmondta: Fontos találkozási pont ez a rendezvény a két városrész, Sziget és Újváros határán. Korábban elhanyagolt résznek számított a Bercsényi liget, ami rengeteg munka eredményeképpen az utóbbi években nagyot változott, s az így kialakított játszótér, közösségi tér és park is a találkozásokhoz, a szabadidő eltöltéséhez biztosít helyszínt. Sok minden történt velünk az elmúlt pár évben, ami miatt fájhat a fejünk, de néha jól esik megállni, megosztani egymással a gondokat és az örömöket. A mai rendezvény pedig kiváló teret ad ennek– hangsúlyozta az alpolgármester.

„Annak idején roma napként indult, mára egy jó hangulatú családi nappá nőtte ki magát. Szorgalmas és becsületes emberekből álló komoly roma közösség él Újvárosban, a választókerületem fontos részében. Kitűnő programot állítottak össze a szervezők, köszönet illeti őket” – ezt már Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő nyilatkozta portálunknak.

Dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő pedig kérdésünkre válaszolva így fogalmazott: “Több szabadidős rendezvényt szerveztünk nyáron Újvárosban. Ez a családi nap pedig már hosszú évek óta hagyomány. A városrész lakossága mindig megmozdul és sokan eljönnek. Igazi közösséget akkor tudunk alkotni, ha vannak ilyen kulturális események. Nagyon örülünk, hogy a hűvös idő ellenére is egész nap kitart a közönség.”

Galéria: MekliZ Fotó/Gaál Doroti

TV-s szerkesztő: J. Kovács Andrea, Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Újvárosi Családi Nap |
Hirdetés