Hirdetés
Segítő ajándékok karácsonyra

Élményekben gazdag volt a Tanodás év

Földvári Gabriella
2021.12.20. 15:01

Nehéz volt az idei év az iskolások, így a 32 győri tanodás számára is. Hol offline, hol online tanultak, de mindig számíthattak a tanoda nyolc mentorának a napi segítésére. A mögöttünk levő év eseményeiről, a karácsonyi segítségnyújtásról dr. Szakácsné Foki Katalin, a Győri Tanoda-Klub vezetője számolt be.

Hirdetés

A Tanoda-Klub új telefonok, tabletek biztosításával könnyítette meg a diákok otthon tanulását. A karantén után pedig a nyárra sok-sok programot szerveztek számukra. Velencén táborozhattak, Simon Róbert Balázs képviselő meghívására Budapesten a Parlamentben tettek látogatást, Esztergomba, Visegrádra kirándultak, Mosonmagyaróváron a Futurában próbálhatták ki az élményeket. Részt vettek a gyerekek a 750 éves Győr vetélkedőjén is. A programokon ott lehettek a szülők is, valamint az önkéntes segítők, az egyetemi hallgatók és középiskolások könnyítették meg a mentorok feladatát.

A téli időszakban kreatív művészeti kiállítást és foglalkozást szervezett a tanodások számára Görcsné dr. Muzsai Viktória docens. Bemutatkozott Hatoss Szilvió és Soltani Abousar amatőr alkotó, Horváth Petronella, a Győri Kovács Margit Művészeti Iskola tanulója és Sági Szebasztián, a Győri Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola asztalostanulója, a tanodás diákok is megmutatták alkotásaikat társaiknak. A foglalkozáson a gyerekek is készíthettek képeket, rajzokat.

„A FabLab győri digitális barkácsműhelyében több alkalommal is lehetőséget kaptak a fiúk a modern technológiák megismerésére, kreativitásuk kibontakoztatására. A Mikuláson kívül segítő, jó szándékú emberek kedveskedtek ajándékokkal a tanodánk számára. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselőtől ivólé-készítő automata gépet kaptunk, egy kedves „ismeretlen” segítő ellátott bennünket naponta uzsonnasonkával, párizsival. Az adventi naptárunkhoz „nemes akcióként” minden napra csomagokat gyűjtött az oktatóktól a Széchenyi Egyetem ACSJ Karán Csillag Attila ügyvivő szakértő munkatárs. 45 nagy csomaggal ajándékozták meg a tanodánkat” – tájékoztatott dr. Szakácsné Foki Katalin.

A Tanoda-Klub karácsonyi ünnepén a karácsonyfa alá is kerültek ajándékok, többek között édesség, könyvek, füzetek, pipere, ékszer a lányoknak, pendrive a fiúknak és rengeteg játék, társasjáték. A tanoda karácsonyi ünnepén a részt vevő anyukák, apukák élelmiszer-csomagokat vihettek haza.

„Köszönjük az ajándékozóknak a segítést, a jó szándékot, az ajándékokat. A gyerekek érezhették, hogy milyen sok jóakaratú ember számára fontos a tanodás gyerekek öröme, hogy a karácsony számukra is szép, felejthetetlen ünnep legyen” – zárta gondolatait a Tanoda klub vezetője.

Kapcsolódó témák: #Tanoda |
Hirdetés