Másképp lesz idén a Győrkőcfesztivál

Győr+ Győrkőcfesztivál
2023.02.13. 17:40

Nehéz döntést kellett meghoznia Kocsis Rozinak, a Győrkőcfesztivált szervező Vaskakas Bábszínház igazgatójának, de a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudott mit tenni.

„A megemelkedett rezsiköltségek miatt, ami pont annyi, amennyi a Győrkőcfesztiválra fordítható önkormányzati támogatás – és mivel több pénzt nem tud adni a város – én kértem a városvezetéstől, hogy idén ne legyen fesztivál” – tájékoztatta a Győr+ Médiát Kocsis Rozi.

„Mivel a bábszínház alapító okiratában az szerepel, hogy színház vagyunk és nem fesztiválszervező iroda, ezért fájó szívvel, de le kell mondanunk a Győrkőcről. Amennyiben nincs rá pénz, akkor ez a helyes döntés. Hiszen színházként működnünk kell, hogy a bérleteseinket és az előadásainkra látogató kicsiket, nagyokat kiszolgáljuk.” – emelte ki az igazgató.   

A gyerekek azonban nem maradnak nyáron sem Vaskakas nélkül, a bábszínház két ingyenes programmal is várja majd a családokat. Júniusban a Radó szigeten nemzetközi báb- és utcaszínházi fesztivált, szeptember elején pedig a Bisinger sétányon Győrkőcliget néven egy minifesztivált szerveznek.