Útkezelő Szervezet

Elkezdődött a kátyúzás Győrben

Győr+
2023.02.08. 10:45

A város közel 500 kilométer hosszú, belterületi úthálózatán az elmúlt hetek esős, illetve hideg időjárása több útszakaszon úthibákat okozott. Ahol a forgalom lehetővé tette, sebességkorlátozás mellett piros-fehér sávozású terelőtáblát tett ki a kátyúkba a Győri Útkezelő Szervezet, elkerülve az autókban keletkező károkat.

“A téli időszak nem feltétlenül alkalmas a tartós javításokra, elsősorban azért, mert az aszfaltkeverő üzemek nem működnek – csak az előrekevert, úgynevezett hidegaszfalt áll rendelkezésre, ami azonban nem alkalmas a nagy forgalmú utak tartós javítására, csak ideiglenes javításra használható” – tájékoztatott Máthé-Tóth Péter, az Útkezelő Szervezet igazgatója.

A Győri Útkezelő Szervezet mérnökei 93 helyszínt mértek fel és rögzítették a hibákat a város önkormányzati útjain, elsősorban a fő- és gyűjtőúthálózaton. A kivitelezői kooperációk során összehangolták a feladatokat, mivel a győri élményfürdő parkolója és a Kuopio parki parkolófejlesztés miatt 3 munkanap üzemel a Győr melletti aszfaltkeverő telephely a meleg-hengerelt aszfalt készítése érdekében. A két beruházáshoz ideiglenesen elindított üzem készíti a Győri Útkezelő Szervezet számára a kátyúzáshoz használt mintegy 60 tonna aszfaltot.

Keddtől több helyszínen végzik az útjavítást. Elsőként talán a legrosszabb műszaki állapotba került Sugár utcát javították, de többek között a Pápai út–83-as főúti jelzőlámpánál lévő kátyút is.

Forrás: Győri Útkezelő Szervezet