Hirdetés
Egy hónap múlva tanévkezdés

Elindult a tanszerroham

Fotó: a szező felvétele
Németh Boglárka
2021.08.04. 12:21

Még majd egy hónap van az iskolakezdésig, a legtöbb papírboltban, főleg az alsósok tekintetében már megindult a roham a tanszerek után.

Hirdetés

Pallos Istvánné, az egyik győri papírbolt üzletvezetője azt mondja: az igazi dömping majd csak augusztus tizedike után várható, a leendő első-másodikos gyerekek szülei azonban már megkezdték a csomagok beszerzését.

A legtöbb iskola egy listával készült, hogy segítse a beszerzést, de az üzletvezető szerint annak sem kell kétségbeesnie, aki nem kapott, hiszen hatalmas rutinnal rendelkeznek és tudják: melyik évfolyamnak pontosan mire van szüksége. Azoknak a szülőknek sem kell aggódniuk, akinek már fogytán van a szabadsága, hiszen e-mailben is le lehet adni a tanszercsomagok rendelését, melyet a személyzet elkészít, így csak be kell érte ugrani és kifizetni.

Egy elsős füzetcsomag, amelyben ceruzák, tolltartó, vízfesték, tempera, vonalzó, radír, ragasztó, színes lapok és korongok, valamint könyv és füzetborítók is vannak: idén körülbelül 10-12 ezer Forintra rúg. Az alsósok szülei 20-25 ezer Forintos, míg a felsős szülők már 15 ezer Forintos áron is iskolatáskához juthatnak.

Pallos Istvánné szerint célszerű, ha a szülők a gyerekekkel érkeznek, így ár-érték arányban könnyebb eldönteni kinek-mi tetszik.

Vadász Diána már évek óta a Kodály Zoltán úton vásárol, ezt mindig augusztus elejére időzíti, mivel ezután mennek csak nyaralni és nem akar mindent az utolsó pillanatra hagyni.

Egy leendő harmadikos és egy hatodikos fiúnak kell beszereznie mindent az iskolakezdéshez. A nagyobbik gyermek, Zsombor mindig elkíséri és segít édesanyjának a válogatásban. A kisfiú azt mondja: az iskolakezdés úgyis újra eljön minden évben, így nem szegi kedvét, ha már augusztus elején is ezzel kell foglalkoznia, hiszen szereti megnézni és kiválasztani miket fog majd használni szeptembertől.

Az iskolakezdés idén könyvek és az iskolatáska árát leszámítva két gyerek esetében körülbelül 50 ezer Ft-ba kerül.

Kapcsolódó témák: #iskolakezdés | #tanszerek |
Hirdetés