Elhunyt Csáky Anna költő

Győr+ Fotó: Csáky Anna/Facebook
2023.04.17. 12:10

Molnár György tájékoztatta az alkotótársakat és a barátokat a szomorú hírről, amely szerint felesége, Csáky Anna költő elhunyt.

„Szeretteim, drága Alkotótársaim, Barátaim! Porig sújtva közlöm veletek, hogy Drága Szerelmem, Életem Társa, Csáky Anna, rövid idővel ezelőtt észlelt, gyors lefolyású végzetes betegség után, 2023. április 16-án, vasárnap, a déli órákban a Győri Kórházban átadta lelkét Urunknak, Istenünknek. Temetéséről, amint lehet, természetesen közlöm veletek annak helyét, időpontját. Mondjatok érte, lelkéért egy fohászt!” – így tájékoztatta az ismerősöket a gyászoló férj, Molnár György.

Csáky Anna tanár, költő elkötelezetten munkálkodott Győrért, sokat tett a város kulturális életéért. 2000-ben tíz alkotótársával megalapította a Győri Antológiai Közösséget, amelynek vezetője is volt. 2017-ben Győr Művészetéért Díjban részesült a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség, a város kulturális életében nyújtott magas színvonalú művészeti tevékenységének elismeréséül.

Csáky Annának hét önálló kötete jelent meg: Léleklánggal szőtt mosoly, Szemben az éggel, A magyar Krisztus, Mágikus Hold, Impressziók, Felsebzett utak, Fenség és Kereszt), melyekhez férje, Molnár György készítette a címlapfotókat és a belső illusztrációkat.

Kapcsolódó témák: #gyász | #halál | #költészet |