Elhunyt a politikus tárogatóművész

Fotó: parlament.hu
Győr+
2021.03.03. 08:28

Életének 84. esztendejében elhunyt dr. Szabó János a Független Kisgazdapárt volt országgyűlési képviselője, volt földművelésügyi miniszter, győri ügyvéd, tárogató művész.

Hirdetés

Dr. Szabó János 1937-ben Tápiószentmártonban született. A szegedi József Attila Tudomány Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett 1960-ban. 1965 óta ügyvédként dolgozott Győrben.

1989-ben belépett a Független Kisgazdapártba. 1990-ben a Független Kisgazdapárt Győr-Moson-Sopron Megyei területi listáján szerzett képviselői mandátumot.  A Független Kisgazdapárt frakcióvezetői valamint az Alkotmányügyi, törvényelőkészítő és igazságügyi bizottság alelnöki tisztségét is betöltötte.  1993–1994 között földművelésügyi miniszter volt. 1994-ben díszpolgári címmel ismerték el a szülőföldjének fejlesztéséért, a község jó hírének öregbítéséért tett erőfeszítéseit. 1998 és 2010 között Tápiószentmárton önkormányzati képviselője volt.

Fotó: Győr+

A Szent Lázár Lovagrend Győri Kommendájának parancsnoka volt.

Dr. Szabó János közel 30 éven át zenélt tárogatón, kezdetben négy éven keresztül a fővárosban tanulta ki a hangszer fortélyait, később egy férfikart is szervezett a tárogató mellé. Rendszeres résztvevője volt a különböző győri eseményeknek is, ahol a kedvenc hangszerén játszott.

forrás/fotó:parlament.hu, Győr+

Kapcsolódó témák: #gyász |
likeold
a fb oldalunkat