Hirdetés
A Hooliganst nem változtatta meg az elmúlt másfél év

„Életünk legjobb lemeze készült el, azt hozzuk Győrbe”

Fotó: Hooligans Sajtófotó
Szigethy Teodóra
2021.07.24. 10:47

Nem a vírushelyzet adta az ötletet a Hooligans legújabb albumának, a Zártosztálynak, az csak elnyújtotta a megjelenést. Kiss Endi azt mondta, életük legjobb lemeze készült el, amit teljes egészében lejátszanak Győrben. A zenész beszélt a Covid19 szórakoztatóiparra gyakorolt hatásáról is.

Hirdetés

– Hogyan vészelte át az együttes az elmúlt időszakot?
–A tagjaink háromnegyede megúszta, egyedül Tibi kapta el a vírust, de szerencsére csak pár napot volt rosszul és enyhébb tünetekkel esett át a betegségen. Mint zenekar jól éltük meg, hiszen elkészült életünk legjobb lemeze. A Zártosztály című album áprilisban jelent meg, átfogta ezt az egész időszakot. Jöhetett volna előbb, de ennek most így kellett történnie. Talán kiforrottabb lett a lemez. Azért örültünk volna, ha közben turnézhatunk, hiszen a mi zenekarunk főleg koncertzenekar. Most hogy újra felléphetünk, döbbentünk rá, mennyire hiányzott a közönség.

Fotó: Hooligans Sajtófotó

– Ott folytatja a Hooligans, ahol abbahagyta?
– Van hiányérzetünk, még nem tért vissza a régi koncertélet, de a sok a megkötés ellenére bízunk benne, hogy visszatér majd a régi szabadság. Amikor másfél évvel ezelőtt az emberiség felszállt erre a hullámvasútra, kicsit azt hittem, hogy végre észbe kapunk. Rájöhettünk volna, hogy mennyire kicsi porszemek vagyunk a gépezetben. Abban bíztam, hogy az emberek megtanulnak rendesek lenni egymással és a Földdel, a környezetükkel szemben. De aztán valahol ez nem így lett. Valakik nagyon rosszul jártak, tönkre is mentek ebben az időszakban. A zeneipar perifériára szorult, ami valahol érthető, mégis fájt.

– A zenekart is megváltoztatta a helyzet?
– Mi szerencsére nem változtunk. Ami most rajtunk látszik, az nem a vírus hatása. Tóth Tibor, a zenekar dalszerzője, gitárosa a lemezt már a pandémia előtt elkezdte írni. Másfajta hangvételű lemezt terveztünk, s erről a hangról nem hagytuk magunkat letéríteni. Ha magánemberként nézek a világra, akkor kicsit rémisztőnek találom, hogy pillanatok alatt elveszíthetik az emberek a megnyugvásukat. Akkor lehetünk boldogok, ha azt csinálhatjuk, amit szeretünk, de most bebizonyosodott, hogy kihúzható a talaj a talpak alól. Mint Hooligans, mi erősek vagyunk, de ehhez kellett az, hogy tisztában vagyunk a múltunkkal, nem felejtettük el, honnan jöttünk. Minket kemény fából faragtak. Amikor felkerültünk Budapestre ’92-ben, kipróbáltunk pár év éhezést, de ez megedzett bennünket. Nem gazdag családból származunk, így azt is megtanultuk, hogy mindennek megvan az értéke, tudjuk megbecsülni, a munkát, és annak eredményét.

Fotó: Hooligans Sajtófotó

Mit hoz a Hooligans a győrieknek?
– Két órás koncertet viszünk, amire nagyon büszkék vagyunk. Ha valaki ismeri a zenekart, azt hiszi tudja mire számíthat, annak is szórakoztató, meglepő lesz. Az egész új lemezt eljátsszuk Győrben, nemcsak 3-4 dalt. Ehhez pedig másik 12 régi dal párosul, amiben az úgynevezett Hooligans slágerek is benne lesznek. Mi ind a 24 dalt imádjuk, reméljük, hogy a közönség is, s velünk együtt fogják nyomni.

Kapcsolódó témák: #dunakapu tér | #koncert | #nyár | #szórakozás | #zene |
Hirdetés