Életre szóló hivatás

Farkas Mónika Fotó: Győr+ Rádió
2023.09.21. 13:21

„Az idei évben magunkba invesztáljuk a legtöbbet” – fogalmazott a Győri Balett évadnyitó társulati ülésén Velekei László igazgató. Ezt a gondolatot folytatták a Győr+ Este vendégei, a társulat három új örökös tagja.

Sebestyén Bálintot, Szalai Juditot és Horváth Krisztiánt Farkas Mónika kérdezte pályájuk magasságairól és mélységeiről.

Sebestyén Bálint, Harangozó-díjas balettművész 2001 óta erősíti a Győri Balett csapatát. A két évtizedes szakmai pályája jelentős és meghatározó főszerepeket és szóló bemutakozást hozott neki. Elkötelezettje a táncművészetnek, tanít a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolában, emellett koreografál. Legújabb művét a 19. Magyar Táncfesztiválon tekintheti meg a győri közönség.

Szalai Judit 2001 óta tagja a társulatnak, azóta pedig szinte minden darabban feltűnt, hol kisebb, hol nagyobb szerepben. 2023 mindenképpen fordulópont az életében, nemcsak az örökös tagsága miatt, de az idei évadtól próbavezető asszisztensként és a Tánci-tánci program és a Mini balett szakmai felelőseként is részt vesz a kiemelkedő társulat munkájában.

Horváth Krisztián 1999 óta a Győri Balett társulatát erősíti, aki bátyja, Horváth István nyomdokain kezdett el a táncművészettel foglalkozni. A meghatározó évtizedek alatt a legkiválóbb alkotókkal dolgozhatott együtt, beutazta a világot, és boldog, hogy ezt a pályát választotta.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Este | #Győr+ Rádió | #Győri Balett |