Elektronikusan is érkezhet a távhő számla

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2020.02.26. 13:54

Nem jár pluszköltséggel az elektronikus számlára és online fizetésre történő átállás.

Március 1-jétől a Győr-Szol Zrt. ügyfelei – a Díjnet Zrt. rendszerén keresztül – elektronikus formában is kérhetik távhőszolgáltatási számláikat. A győri közszolgáltató ügyfelei elektronikus számlát egyelőre kizárólag a távhőszolgáltatásról kiállított számlák esetében igényelhetnek. A Győr-Szol Zrt. tervei között szerepel a lehetőség további kiterjesztése, erre azonban csak a későbbiekben kerülhet sor.

A hulladékszállításról szóló számlát már több éve a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság, az NHKV Zrt. állítja ki, a tényleges szolgáltatást végző Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek, a GYHG-nak erre befolyása nincs.

Ahhoz, hogy Győr-Szol Zrt. által kibocsátott távhőszolgáltatási számlát a jövőben elektronikus úton kapják meg, az ügyfeleknek nem kell mást tenniük, mint a Díjnet Zrt. weboldalán felhasználói fiókot létrehozni, majd ezután a már meglévő vagy az újonnan létrehozott fiókba belépve a számlakibocsátóknál kiválasztani és regisztrálni a Győr-Szol Zrt.-t.

A regisztráció elvégzéséhez a személyes adatokon kívül szükség van egy régebbi távhőszolgáltatási számlára, illetve az azon szereplő alábbi adatokra:

  • Vevő (fizető) neve: Számla 3. oldalán bal felső sarok 2. sor
  • Vevő (fizető) azonosító száma: Számla 3. oldalán bal felső sarok 1. sor
  • Számla sorszáma: Számla 3. oldal 5. sor 10 jegyű szám

Fontos, hogy a Díjnet használata az ügyfelek számára ingyenes, az e-számlára történő átállás semmilyen pluszköltséget nem jelent! A fizetési tranzakciós díjakat az ügyfelek bankszámlacsomagjának kondíciói határozzák meg.

A számlák fizetésére az alábbi lehetőségeket biztosítja a Díjnet:

  • bankkártyás fizetéssel (VPOS),
  • egyedi banki utalással,
  • közvetlen internetbanki fizetéssel (CIB Bank Zrt., Erste Bank Hungary Zrt., OTP Bank Nyrt. ügyfelei esetén),
  • mobiltelefonos fizetéssel (iCsekk),
  • csoportos beszedési megbízás

Továbbá lehetőség van a számlaértesítő levélből történő fizetésre is. A Díjnet kényelmi funkciója, hogy a számla fizetési határidejének lejárata előtt a rendszer emlékeztető e-mailt küld, melyből pár kattintással szintén kezdeményezhető a számla biztonságos fizetése.

A Díjnet fiókba érkező számlák bármikor és bárhol megtekintheti, és gondoskodhat azok biztonságos kifizetéséről, akár már a számlaértesítő e-mailből is, továbbá lehetőség van a számlák letöltésére is.

Az e-számlafizetési megoldással a Győr-Szol Zrt. által kiállított távhőszolgáltatási számlákat a Díjnet rendszerén keresztül elektronikusan formában küldi meg az ügyfél Díjnet-fiókjába. Az e-számla használatával számlái, számlákkal kapcsolatos teendői áttekinthetővé, ütemezhetővé és rendszerezhetővé válnak.

Mi az a Díjnet?

A Díjnet egy elektronikus számlabemutatási és számlafizetési felület, amely lehetővé teszi, hogy a rendszerbe regisztrált ügyfelek a számláikat elektronikus formában – internet segítségével – Díjnet fiókjukban biztonságosan tekintsék meg és egyenlítsék ki. A Díjneten jelenleg 33 számlakibocsátó számláinak fizetésére van lehetőség.

Forrás: Győr-Szol Zrt.

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. |