Elektronikusan is érkezhet a bérletidíj-számla

Győr+
2022.11.20. 08:13

Nem jár pluszköltséggel az elektronikus számlára és online fizetésre történő átállás.

A Győr-Szol Zrt. ügyfelei 2022. november 1-től – a Díjnet Zrt. rendszerén keresztül – elektronikus formában is kérhetik bérletidíj-számláikat. A győri közszolgáltató ügyfelei 2020 márciusától már igényelhetnek elektronikus számlát a távhőszolgáltatásról, most pedig már a bérletidíj-számlák esetében is lehetőség nyílik erre.

Azon ügyfeleknek, akik a Győr-Szol Zrt. által kibocsátott bérletidíj-számláikat a jövőben elektronikus formában szeretnék kezelni, első lépésként a Díjnet Zrt. weboldalán (www.dijnet.hu) felhasználói fiókot kell létrehozniuk, majd ezután a létrehozott fiókba belépve, a számlakibocsátóknál kiválasztani és regisztrálni a Győr-Szol Zrt.-t.

Azon ügyfeleknek, akik már Díjnet-felhasználók, nem szükséges új fiókot létrehozni, csupán a meglévő Díjnet fiókjukba belépve, a „Számlakibocsátók” menüpontban kell kiválasztaniuk a Győr-Szol Zrt.-t, és megadni az elektronikus számla igényéléséhez szükséges adatokat.

A regisztrációhoz a személyes adatokon kívül szükség van egy 6 hónapnál nem régebbi bérletidíj-számlára, illetve az azon szereplő alábbi adatokra:

Vevő neve: Számla 1. oldalán, bal felső sarokban
Vevő (fizető) ügyfélkódja: Számla 1. oldalán, bal felső sarokban, a Vevő neve felett
Számla sorszáma: Számla 1. oldalán, bekeretezett rész 5. oszlopában

Fontos, hogy a Díjnet alapszolgáltatása az ügyfelek számára ingyenes, az e-számlára történő átállás semmilyen pluszköltséget nem jelent! (A banki fizetési tranzakciós díjakat – bankkártyás fizetés, utalás – az ügyfelek bankszámlacsomagjának kondíciói határozzák meg.) A számlák fizetésére számos lehetőséget biztosít a Díjnet:

  • bankkártyás fizetés, akár mentett bankkártyával,
  • CIB Bank ügyfelei részére közvetlen internetbanki fiókból történő fizetés,
  • mobiltelefonos fizetés (iCsekk applikáción keresztül),
  • csoportos beszedési megbízás,
  • egyedi banki utalás.

Az az ügyfél, aki az elektronikus számla (e-számla) mellett dönt, és elvégzi az ehhez szükséges regisztrációt, attól kezdve számláit a Díjnet fiókjában bármikor és bárhol, akár mobilon vagy tableten is megtekintheti, és gondoskodhat azok biztonságos befizetéséről, melyet már a számlaértesítő e-mailből kezdeményezve is megtehet. A számlákat nem csak megtekinthetik, szükség esetén saját eszközre le is tölthetik.

A Díjnetet használó ügyfeleknek a fizetési határidő miatt sem kell aggódniuk, mert a számla fizetési határidejének lejárata előtt a Díjnet emlékeztető e-mailt küld, melyből pár kattintással szintén kezdeményezhető a számla biztonságos fizetése.

A Díjnet oldalán regisztrált ügyfeleknek a Győr-Szol Zrt. az általa kiállított bérletidíj- számlákat a Díjnet rendszerén keresztül, elektronikus formában küldi meg az ügyfél Díjnet-fiókjába. Az e-számla használatával számlái, a számlákkal kapcsolatos teendői áttekinthetővé, ütemezhetővé és rendszerezhetővé válnak.

A Díjnet egy elektronikus számlabemutatási és számlafizetési felület, ami lehetővé teszi, hogy a regisztrált ügyfelek a számláikat online, elektronikus formában a Díjnet fiókjukban biztonságban megtekinthessék és befizethessék. A Díjneten jelenleg 35 szolgáltató számláinak fizetésére van lehetőség, így az ügyfelek egy felületen akár több szolgáltató számláit is egyszerűen kezelhetik. Az elektronikus számla nemcsak az ügyfelek kényelmét támogatja, hanem környezettudatos választás is.

Szöveg: Győr-Szol Zrt.

Kapcsolódó témák: #díjnet | #Győr-Szol Zrt. | #számla |