Hirdetés

Együttműködés Európa Kulturális Fővárosai között

Győr+
2019.10.01. 16:30

Győr is részese annak az együttműködésnek, amit a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa, Veszprém, valamint a döntős városok és a 2024-es győztes észt Tartu kötött egymással.

Hirdetés

A megállapodást Veszprémben, Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa jelenlétében írták alá. Veszprémet Porga Gyula polgármester, Tartut Urmas Klaas polgármester, Debrecent Komolay Szabolcs alpolgármester, míg Győrt dr. Somogyi Tivadar alpolgármester képviselte.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a cím nem csak a végső győztes Veszprém, de az egész ország számára nagy lehetőség, sőt a nemzetközi együttműködéseket is tovább erősíti. Éppen ezért a megállapodások aláírásával egy olyan együttműködés-rendszer alakult ki, amelynek nem csak a három döntős magyar város, de a 2024-es rendező észt város is a részese.

Hirdetés

„Egy nagyon előremutató együttműködésről van szó, hiszen már az Európa Kulturális Fővárosa program pályázati szakaszában jól láthatóvá vált, hogy mindhárom város komoly meglévő és megteremtésre váró értékeket tud felsorakoztatni. A megállapodás lényege, hogy a városok együttműködnek az előkészítési szakaszban, és 2023-ban, az Európa Kulturális Fővárosa program magyar évében” – fogalmazott az aláírással kapcsolatban dr. Somogyi Tivadar.

likeold
a fb oldalunkat