Hirdetés
Irodalom

Együtt szavaltak a magyar nyelv napján

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.11.24. 18:44

A magyar nyelv napja alkalmából az idei évben hét győri iskola is csatlakozott ahhoz a balatonfüredi önkormányzat által életre hívott kezdeményezéshez, amelynek keretében megemlékeztek Babits Mihály költő halálának 80. évfordulójáról.

Hirdetés

A közös versmondás alkalmával több száz fiatal, köztük a Győri Arany János Angol-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Győri Radnóti Miklós Általános Iskola, a Győri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, a Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskola, a Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum, a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum, valamint a Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum diákjai ugyanabban az időpontban közösen szavalták el a 20. század eleji magyar irodalom jelentős alakjának Esti kérdés című versét.

A magyar nyelv ápolását segítik az ilyen jellegű irodalmi rendezvények is, amelyek anyanyelvünk szépségét szeretnék bemutatni, megőrizve azt az utókor számára. A magyar nyelv napját 2011 óta ünnepeljük, annak emlékére, hogy hogy 1844-ben V. Ferdinánd magyar király ezen a napon szentesítette a magyar nyelvet hivatalossá tévő törvényt.

Kapcsolódó témák: #irodalom | #Kultúra | #vers |
Hirdetés