Hirdetés
A Tánc világnapjára készülnek

Együtt egymásért a táncban

Fotó: Győri Balett
Földvári Gabriella
2021.04.26. 14:37

Április 26-án egy közös videó kollázsban mutatkozik be nyolc vidéki balett-társulat, megmutatva mindazt, ami őket egyedivé teszi, amit a táncról gondolnak. A közös videó célja, hogy együtt hívják fel a figyelmet közös szenvedélyükre, művészetükre, a táncra.

Hirdetés

A Győri Balett felhívásához csatlakozott a GGTánc Eger, a Kecskemét City Balett, a Miskolci Balett, a Pécsi Balett, a Sopron Balett, a Szegedi Kortárs Balett, a Székesfehérvári Balett Színház.

A balettosok arra kérik a közönséget, hogy ismerjék meg jobban a kampányban résztvevő társulatokat és kövessék őket közösségi oldalaikon!

Hirdetés

Az Együtt, egymásért című videó már elérhető a Győri Balett YouTube-csatornáján.

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”. Idén rendhagyó, online gálaműsorral köszönti a világnapot a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Nemzeti Táncszínház is. Ezúttal az online előadáson a 2019-ben díjazott művészek produkcióiból láthatunk összeállítást, és bemutatkoznak 2020. díjazott alkotóit, művészeit is.

A felvételeken közreműködnek: Budapest Táncszínház, Duna Művészegyüttes, GG Tánc Eger Győri Balett, Jurák Bettina, Magyar Állami Népi Együttes, Magyar Nemzeti Balett – Lee Yourim, Melnik Tatiana és Balázsi Gergő Ármin, Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Miskolci Balett, Pécsi Balett, Pirók Zsófia és a Szegedi Kortárs Balett.

Az előadás ITT érhető majd el.

Kapcsolódó témák: #Győri Balett | #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat