Egyre több győri használ energiatakarékos LED-et

Németh Boglárka Fotó: Vig Norbert
2022.11.03. 16:32

Egyre több győri használ energiatakarékos LED-izzókat - hála a város által indított, ingyenes lakossági akciónak. Összesen 11 ezer darab modern és energiatakarékos fényforrás talál gazdára. A LED-osztásokat minden hónap első két csütörtökén rendezik az Olimpiai Sportparkban.

Hirdetés

Szeptember eleje óta lehet regisztrálni a programra, amelynek célja, csökkenteni a győriek költségeit és a globális energiafogyasztást. Az ingyenes LED-eket a város vezetőitől lehet átvenni, az újabb alkalomra csütörtök délután került sor az OSP-ben.

Dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel többen is fotózkodtak  az átvételkor. A városvezető bízik benne, hogy valós segítséget tudnak nyújtani az energiaválság közepén.

,,Jelentősen megemelkedtek az üzemanyag- és az energiaárak, próbálunk segíteni ahol tudunk. Találtunk egy ilyen lehetőséget, hogy ezt a LED-csereprogramot az egész városra kiterjesztve Győrben meg tudjuk valósítani. Örülök, hogy sokan regisztrálnak, nyilván az, hogy ki mennyi égőt kap, egy program számolja ki, de a kitöltés is számít. Mindenkit arra biztatok, hogy jöjjön és előtte pedig regisztráljon – hangsúlyozta a polgármester.

Az emberek többsége már jóval az osztás kezdete előtt megérkezett és alig várta, hogy kezében tarthassa, új, energiatakarékos izzóit.

,,A fiam világítástechnikus, és nagyon ajánlotta, hogy vágjak bele, és kérjem. Nagyon fontos az én munkám szempontjából is a jó világítás, mert kézműves vagyok, így mivel sokat is kell világítani, fontos mennyi villanyt fogyasztok”– számolt be Szabó Karolina. 

,,Lényeges számunkra, hogy takarékoskodjunk amennyire csak lehet. Ez egy tökéletes megoldás, és köszönjük a polgármester úrnak ezt a lehetőséget. A kitöltés egyszerű volt. 35-öt fogunk kicserélni, mert egy kétlakásos házban élünk, így ezt jelentősnek érzem számunkra megtakarítás szempontjából is” – mesélte Horváth János. 

Aki nem tudja kitölteni a LED-osztáshoz szükséges internetes kérdőívet, annak segítenek a Szent István úti a panaszirodában. Ide személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával és villanyszámlával kell érkezni. A csütörtöki alkalmon dr. Dézsi Csaba András és dr. Pergel Elza városvezetőktől összesen 470-en kapták meg az energiatakarékos LED-izzókat.

Galéria: Vig Norbert

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #energiatakarékosság | #led |