Kantharosz Gála

Egyedülálló karitatív aukció

Győr+ Fotó: Diadém Rendezvény
2023.03.28. 12:59

Tizenegyedik alkalommal nyújt kezet egymásnak immár 11 meghatározó győri és Győr környéki civil szervezet, és rendez jótékonysági gálaestet a Győri Filharmonikus Zenekarral és az ország neves borászaival együtt a gyermekek álmainak megvalósításáért.

A Kantharosz Gála arra szerveződött, hogy példát mutasson összefogásból, és segítsen a nehéz helyzetbe került gyermekeken, a velük foglalkozó közösségeken, és támogassa a rászoruló tehetségeket. A gála jóvoltából eddig összesen több mint 82 millió forintból sikerült a gyermekek álmait valóra váltani.

A gála fővédnöke: dr. Nagy Andor, Magyarország bécsi nagykövete és dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. A műsorvezetők Borbás Marcsi és Fábián György. Az est sztárvendégei: Nyári Károly és Szulák Andrea.

A hétfői sajtótájékoztatón Nyári Károly zongoraművész méltatta Győrt és a Győri Filharmonikus Zenekart. Elmondta: a város díszpolgáraként nagy öröm a számára, hogy tehet a közösségért.

Silló István, a Győri Nemzeti Színház karmestere az est zenei kínálatát mutatta be. Kiderült, többek között olyan világslágerek csendülnek fel, mint a Strangers in the Night, a Besame Mucho, a My Way, a Hello Dolly és a New York, New York.

Fábián Péter, a CarNet Zrt. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy korábban is támogatták már a gálát, de nagy büszkeség számára ezúttal főtámogatóként részt venni a rendezvényen. Kiemelte, hogy mindig is fontosnak tartották a régiónkban a társadalmi szerepvállalást.

Dr. Strényer Ferencné Tünde a Csillagszem Down Egyesület képviseletében arról beszélt, hogy sikeresen pályáztak és a támogatásból speciális tableteket vásárolnak a Down-szindrómás fiataloknak, melyek segítségével jobban fejleszthetőek a képességeik.

A szervezők az est teljes bevételét jótékony célra fordítják. Idén 18 pályázót 17 millió Ft értékben támogatnak. A borárverésből és a tombolavásárlásból befolyó összegnek köszönhetően ez a szám még nőhet.

A gála a Richter Teremben április 13-án 18 órakor kezdődik.