Hirdetés

Egy nap az ördögnek – meglopták a győri hegymászókat

Fotó: Hópárduc Expedció Sorozat Facebook
Havassy Anna Katalin
2021.08.13. 11:37

Egy napot kapott Lucifer, aztán érje is be ennyivel... Kovács Albert és Vitéz Péter terveit egy kicsit átírták ismeretlenek, akik olyat vettek el tőlük, ami kellett volna ahhoz, hogy folytassák a csúcshódítást. A fiúk döntöttek, a pénteki napot elengedik. Folytatódik a Pobeda-expedíció!

Hirdetés

Az időjárás kiszámíthatatlanságához már hozzászoktak a győri hegymászók, azonban még mindig érik őket olyan meglepetések, amelyekre sehogy sem lehet felkészülni. Ez történt most hőseinkkel is, egész egyszerűen adtak egy napot az ördögnek. Legalábbis Albert így fogalmazott…

Történt, hogy a két győri extrém sportoló úgy tervezte, augusztus 13-án nekivág a Pobeda-csúcshódításnak. Erről csütörtökön számoltak be közösségi oldalukon, ahol azt is megosztották, hogy a csúcstámadó napjuk 17-18. lesz. Felhívták minden követő figyelmét, hogy a nyomkövetőik élesek, mindenki láthatja a mozgásukat, 10 percenként érkezik majd a jel.

Hirdetés

Kértek szurkolást, energiát, s mindent, amit mi itthonról megadhatunk nekik.

Tényleg nem tudunk mást tenni, hiszen messze vannak a srácok, Kirgizisztán nem éppen itt van a szomszédban. Csak elképzelni tudjuk, milyen is lehet ott, s mi inkább ijesztőnek látjuk a helyzetet. Hiszen a hegymászás egy különleges, extrém sport, amelybe bár sokan bele-bele kóstolnak, olyan profi szinten, mint Albert és Péter, kevesen űzik.

A legfontosabb: jól vannak a győri hegymászók!

Ránk virradt tehát a péntek, s ezerrel szurkoltunk, hogy tényleg minden úgy legyen, ahogy annak lennie kell, ahogy a fiúk eltervezték: legyen velük az időjárás, az erő, a hegy és egész egyszerűen: minden! Legyen 30 év után újra magyar hegymászó azon a félelmetes Pobeda-csúcson, ráadásul rögtön kettő, s ráadásul győriek!

Péntek reggel azonban olyan hírt kaptunk, amire itthon semmiképp sem számítottunk: hiába indult útnak a kétfős magyar csapat, hiába haladtak a terv szerint, 5 kilométer után olyannal szembesültek, ami egészen megdöbbentő: odaértek a depóhoz és döbbenten látták, hogy nem úgy van, ahogy ők otthagyták.

Valaki vagy valakik belenyúltak és az egyik hágóvasat elvették, így pedig nem tudtak továbbhaladni. Ismét visszatértek az alaptáborba. S ahogy Albert fogalmazott: „ez a nap az ördögé”.

A Győr+ Médiának sms-ben üzentek a srácok, miszerint Kirgizisztán egy különös ország, minden megtörténhet. Most újraterveznek, s nem adják fel.

Na, ha valamiben biztosan voltunk, akkor ez utóbbi. Mert egy nap még lehet az ördögé, de a mi Albertünkkel és Péterünkkel sokkal nagyobb erők vannak, s persze mi is szurkolunk nekik itthonról!

likeold
a fb oldalunkat