Hirdetés

„Egy a Világunk” tábor: Ötödik felvonás

Fotó: Marcali Gábor
Ficsór Dávid
2021.07.20. 14:34

2016-ban szervezték meg először, egy év kihagyás után pedig már ötödik alkalommal indult útjára az Egy a Világunk Alapítvány egyhetes, napközis tábora.

Hirdetés

A program többek között azért is különleges, mert súlyosan, halmozottan sérült és ép gyermekek közösen vesznek rajta részt.

A tábornak a helyi önkormányzat támogatásával már évek óta a Győrzámolyi Egészségház ad otthont.

„Micimackó és barátai a tematikája az idei integrált napközis tábornak. Minden évben valamilyen mese köré épülnek a különböző programok. Ez egy országos szinten is egyedülálló rendezvény, hiszen ahány sérültséggel élő gyermek vesz részt a táborban, annyi ép fiatal és felnőtt tart velük az egy hét során. Az első programok kísérleti jelleggel zajlottak, de végül olyan jól sültek el, hogy az ép gyerekek folyton azt kérdezgették, mikor találkozhatnak újra a „kacifántosokkal” – mondta az alapítvány vezetője.

Hirdetés
Tremmelné Kovács Nóra maga is érintett. A kislánya Zsófi súlyosan halmozottan sérült. 2012-ben hozták létre az alapítványt a leányuk és társai segítésére.

Ebből nőtte ki magát a tábor, melyre kedden dr. Pergel Elza, Győr alpolgármestere és Hajtó Péter önkormányzati képviselő is ellátogatott.

„Az ember belegondol abba, hogy hányan vannak olyanok, akik az egészségüket nem tudják úgy értékelni és tisztelni, mint amennyire kellene, ezért nem is vigyáznak rá. Ezzel szemben vannak olyanok, akik születésüktől fogva valamilyen fogyatékossággal küzdenek, mégis milyen lelkesek és boldogok. Vigyáznunk kell gyermekeinkre és azokra a jó szándékú emberekre, akik ebben segítségükre vannak!” –mondta a Győr Plusznak dr. Pergel Elza.

Képgaléria: Marcali Gábor

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Hajtó Péter kezdeményezésére készítettek kupakgyűjtő szívet Gyárvárosban, melynek lényege, hogy a tárolóba bedobott műanyagkupakokat pénzért átveszi egy újrahasznosítással foglalkozó cég.

Ebben a félévben a kedvezményezett a tábort szervező Egy a Világunk Alapítvány.

„Nekik adtuk át kezelésbe a szív tartalmát. Nagyságrendileg kéthetente telik meg teljesen a gyűjtőrekesz, ez alkalmanként 130 kg-t jelent. Ezzel pedig hozzá tudunk járulni, akár egy ilyen tábor lebonyolításához is. A gyermekek mosolyát látva, úgy érzem, eléri célját a kezdeményezés” – hangsúlyozta Hajtó Péter.

A tábor pénteken egy kis műsorral zárul, melyet a sérültséggel élő és ép gyerekek közösen adnak elő a szülőknek.

Kapcsolódó témák: #kupakgyűjtés | #nyári táborok |
likeold
a fb oldalunkat