Többször lopott a szüleitől, hogy drogot vehessen

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos
2023.02.27. 08:37

A Győri Járási Ügyészség először feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott, majd az ellene indult újabb büntetőeljárások miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki többször meglopta a szüleit azért, hogy pénzhez jusson, amit drogokra költhet.

A vádirati tényállás szerint a jelenleg 28 éves férfi szüleivel közös otthonából, Győrből 2020 évben készpénzt, televíziót és különböző gépeket, elektronikai cikkeket tulajdonított el 134.800 forint értékben. A használati tárgyakat eladta azért, hogy az így kapott pénzösszegből kábítószert vásároljon.

A szülei felszólították, hogy távozzon az ingatlanból, aminek a férfi eleget is tett. Ezt követően 2020 augusztusában egy éjjel visszatért a családi házhoz, felfeszítette a melléképület ablakát, ahonnan eltulajdonított egy hangszórót és egy pár férfi cipőt összesen 25.000 forint értékben.

A férfi utóbb a szüleinek okozott teljes kárt megtérítette, így az ügyészség 2021 januárjában a férfival szemben feltételes ügyészi felfüggesztésről határozott azért, mert magatartásában változás volt remélhető.

A feltételes ügyészi felfüggesztés ideje alatt azonban a férfi ellen több lopás miatt is újabb eljárások indultak, ezért az ügyészség az eljárás folytatásáról határozott.

Jelenleg az ügyészség a bűncselekményt beismerő férfit kisebb értékre, folytatólagosan, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja. A büntetési tétel három évig terjedő szabadságvesztés.

A nyomozást a Győri Rendőrkapitányság rendőrei végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben.

Forrás: Ügyészség
Illusztráció: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #drog | #kábítószer | #lopás | #ügyészség |