Dr. Feller Gábor Richter Érdemérmet kapott

Hajba Ferenc
2023.04.23. 12:59

Richter érdeméremmel tüntették ki dr. Feller Gábor pszichiátert, a győri kórház osztályvezető főorvosát. Ő lett az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató szakorvosa.

A Richter Gedeon Nyrt. felelősen gondolkodó gyógyszergyártó vállalatként immár több, mint 120 éve fordít kiemelkedő figyelmet arra, hogy kezdeményezéseivel támogassa és elősegítse a hazai gyógyító-kutató munka színvonalának további emelését, valamint a társadalom érdekeit szem előtt tartva hozzájáruljon az egészségügyi ellátás minőségének, hatékonyságának erősítéséhez.

A vállalatalapító születésének 150. évfordulója alkalmából a társaság a Magyar Orvosi Kamarával együttműködve tavaly egy új szakmai díj, a Richter Érdemérem életre keltésével kívánt tisztelegni Richter Gedeon szellemisége előtt.

A hétvégén megtartott díjátadó ünnepségen Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató szakorvos dr. Feller Gábor pszichiáter, addiktológus, farmakológus, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház osztályvezető főorvosa lett, aki széles körben alkalmazható kommunikációs gyakorlatai során aktív párbeszédet folytat a fekvőbeteg ellátást igénybe vevő betegek hozzátartozóival. Az indoklás szerin előadásai során a mentális egészség érdekében törekszik felhívni a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire, az iskolai zaklatásra és bántalmazásra. A díj adományozói azt is felidézték: A Covid-járvány idején, 2020-ban Covid pszichiátriai részleget alakított ki. Feller főorvos a napi vizitek után minden alkalommal felhívta a beteg által megjelölt személyt telefonon, és tájékoztatta a kezelt aktuális állapotáról.

Kapcsolódó témák: #érdemérem | #kitüntetés |