Dr. Dézsi Csaba András: fantasztikus a Glovita sikere

Fotó: O. Jakócs Péter
Kárpát Zsolt
2022.02.16. 15:41

Kedden a Győr+ Média már beszámolt arról, hogy a győri Glovita Zrt. készítette a magyar olimpiai csapat formaruhájának a kesztyűit, amit a megnyitóünnepségen a közvetítés során látni is lehetett. Szerdán a Glovita Kesztyűgyárba ellátogatott dr. Dézsi Csaba András is, egyrészt azért, mert a Győri Önkormányzat 3%-ban tulajdonosa a cégnek, másrészről pedig a polgármester kíváncsi volt arra, hogyan készül a minőségi Glovita kesztyű.

Cseh Judit mutatta meg azokat a kesztyűket, amelyeket a magyar olimpiai csapatnak készített a Glovita, majd a cégvezető végig kalauzolta a polgármestert az üzemen. Dr. Dézsi Csaba András minden gyártási folyamot megnézett.

„Elég sok gyárban jártam már, hiszen gyerekkoromban sok diákmunkát végeztem. Bár a Glovitában még nem voltam, ezért itt volt az alkalom, hogy megismerjem a vállalatot. Már csak azért is, mert amit sokan nem tudnak Győrben, hogy résztulajdonunk van a cégben. Tehát nekünk fontos, hogy a Glovitának menjen az üzlet. Az pedig fantasztikus dolog, hogy a téli olimpiára ők gyártották a magyar csapat kesztyűit, amelyben sportolóink felvonultak a megnyitó ünnepségen. Úgy látom, szépen fejlődik a gyár, mert vannak olyan résztulajdonosok, akik jelen vannak a nyugat-európai piacon, ennek köszönhetően az autóipari vállalatoknak is a Glovitában készülnek a kesztyűk” – mondta el a gyárlátogatás után a polgármester, aki kiemelte, lényeges, hogy Győr ipara minél színesebb legyen.

„Minden cég fontos számunkra különösen azért, mert munkát ad az embereknek. Itt a kesztyűgyárban azt láttam, hogy minden gépesített, pontosan ezért nagyon fontos, hogy 10 milliárd forintot adott a kormány az Ipari Park fejlesztésére. Hiszen nekünk az is feladatunk, hogy segítsünk további cégeknek letelepülni Győrben.”

Az olimpiai szereplés nagyon jót tett a cégnek, a Glovita a nagy múltú győri textilipar egyik nagy túlélője. Európában a textilipar, ha mérsékelten is, de elmozdult a holtpontról, amit a vállalat ki is használ.

„Nagyon boldog vagyok azért, hogy kaptuk ezt az üzleti lehetőséget, amellyel a cégünk ismertsége nőtt, és annak is nagyon örülök, hogy a polgármester úr sűrű programjába befért a Glovita. Mivel az önkormányzat résztulajdonos sokat számít, hogy minél többet tudjunk meg egymásról. Nagyon jó, hogy meg tudtuk mutatni azt, hogyan működünk, miként dolgozunk.” – mondta el Cseh Judit a Glovita Kesztyű Zrt. cégvezetője.

A Glovitánál jelenleg 75-en dolgoznak, és a teljesen automata gépekkel évente akár 6 millió pár kötött kesztyűt is tudnak gyártani.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #glovita | #kesztyű | #textilipar |