Dollinger-díjat kapott dr. Gunther Tibor

Győr+ Fotó: petz.gyor.hu
2023.08.31. 16:14

Dr. Gunther Tibor PhD traumatológiai, ortopédiai és kézsebészeti szakmacsoport-vezető főorvos, egyetemi docens, a Petz Aladár Egyetemi Kórház oktatási igazgatóhelyettese vette át idén Magyarország legrangosabb ortopéd-szakmai elismerését, a Dollinger-díjat a Magyar Ortopéd Társaság 64. éves kongresszusán Egerben.

,,Az Ortopéd Társaságnak legmagasabb szintű elismerése a Dollinger-díj. Nem is minden évben osztják ki. Eddig szinte egy kivételtől eltekintve mindig nálam idősebb kolléga kapta meg, tehát úgymond második legfiatalabbként ért ez a megtiszteltetés – mondta dr. Gunther Tibor.

Az orvos számára nagyon sokat jelent ez a kitüntetés.

,,Azok ismerték el a munkámat, akikkel az országban vezetőként, vagy szakmai irányítóként együtt dolgozom. Mi a betegekért vagyunk. De még ha a betegek ismerik is az ember munkáját, nem mindig tudják azt, hogy emögött milyen szakmai teljesítmény áll. Ezért ha a szakma vezetői tüntetik ki az embert, akkor az tényleg az egyik legmagasabb szintű elismerés. A Magyar Ortopéd Társaságon belül van egy bizottság, akik ezt a díjat odaítélhetik, de a társaságon belül bárki jelölhet arra méltó kollégát” – fogalmazott dr. Gunther Tibor.

Forrás: petz.gyor.hu