Húsvétra hangolva

Díszes dekoráció a Déryben

Győr+ Fotó: Tolnai Sz. Olivér
2023.04.05. 07:28

Ahogy karácsonykor, úgy húsvéthoz közeledve is egyre díszesebbé válnak a dekorációktól a házak, lakótelepek. Egyik legfiatalabb Olvasónk, a 11 éves Tolnai Sz. Olivér most a Déry Tibor utcában járva lelt rá a különleges kiskertre. Természetesen fotóit ezúttal is eljuttatta szerkesztőségünknek.

Jártában-keltében a vállán lóg a gépe Olivérnek. Különösen most, hogy bár hideg van, de ébredezik a természet, ráadásul a kereszténység legnagyobb ünnepére, a Húsvétra készülünk világszerte. Van mit megörökíteni a Nagyhéten, hiszen egyre többen öltöztetik díszes köntösbe otthonukat, előkerülnek a tojásfák, vele a frissen festett tojások, a virágok, és a különböző nyuszis dekorációk.

Győrben nem csak a kertes házaknál tűnnek fel az ünnepi kiegészítők, a lakótelepeken, társasházaknál is szívesen összefognak az ott élők, hogy különleges miliővel várják Jézus feltámadását. Így a Déry Tibor utcában is, ahol igazi mesekert fogadja az arra járókat. Olivér képeinek hála most Olvasóink is ízelítőt kaphatnak a díszesen dekorált Déryből.

Kapcsolódó témák: #dekoráció | #húsvét | #ünnep |