Csütörtöktől három napon keresztül újra a könyvbarátoké a város

Földvári Gabriella Fotó: Ficsór Dávid
2023.06.06. 18:23

Bemutatókkal, és könyvvásárral is készül a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok rendezvényére. A Kisfaludy Károly Könyvtárba, és a Baross útra is várják az érdeklődőket június 8-10. között.

A kedden tartott sajtótájékoztatón Rózsavölgyi László, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke kiemelte: „Az ünnepi könyvhét bizonyíték arra, hogy a könyv nem elavult műfaj, a könyv a digitális világban sem szorul ki az életünkből. Öröm, hogy győri könyvújdonságokkal is találkozhatunk, sőt győri írókkal, költőkkel is. A könyvhét a gyermekekhez is szól, azzal, hogy gyerekeinknek könyvszagú könyvekből mesélünk, egyszerre lapozgatunk velük a múltban és a jövőben is.”

A könyvhét programjairól F. Sipos Bea számolt be, aki elmondta, hogy kedvezményekkel várja a 15 könyves stand az érdekelődőket, könyvesboltok, intézmények hozzák el új kiadványaikat. A szabadtéri helyszín a Szent György díszkút és környéke lesz.

A Könyvhét megnyitója június 8-án 16 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Baross u. 4.) lesz, ahol köszöntőt mond Devecsery László József Attila-díjas író, költő, rendező. A műsorban közreműködik: Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Varga-Bodó Anita versmondó, valamint a Hungarikum együttes.

A Könyvhéten találkozhatunk többek között Benedek Szabolccsal, Darvasi Lászlóval, Háy Jánossal, Szalai Attilával, és Renczes Attilával is.

Pénteken és szombaton is a városrészi monográfiák egyes köteteit mutatják be a könyvtárban: Szalai Attila: Szabadhegy és Kismegyer, Borbély János: Gyárváros – Egymásra épülő munkásközösségek, Torma Attila: Városrészek születése: Nádorváros, Jancsifalu I-II., Bagi Zoltán Péter: Belváros közösségeinek története I-II.). E mellett helyi és országos hírű írók, költők is bemutatkoznak.

A családokat gyerek sarok várja, lesz gyerekverses könyvbemutató és gyerekkoncert is, szombaton a szabadtéri színpadon Mihályi Réka lép fel, és handpan muzsika is szórakoztatja majd a belvárosban sétálókat.

Részletes program ITT érhető el.

A könyvtár igazgatója a Győr+ Reggeliben mesélt a rendezvényről:

A rendezvénysorozaton győri szerzőkkel is találkozhatunk. Erről Hessling Hegyi Erika beszélt a Győr+ Reggeliben:

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid