Csütörtökön ismét szúnyoggyérítés lesz Győrben

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2024.05.22. 10:08

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, május 23-án, csütörtökön földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. Kedvezőtlen időjárás esetén a következő napon megkísérlik újra elvégezni a munkát. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint késő estig dolgoznak. A kezelések egy része külterületen történik, de a lakott részeken is találkozhatunk a kijuttatást végző járművekkel.

Május 23-án, csütörtökön a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia

Marcalvárosi kiserdő

Rabkert

Rába töltés

Bécsi út – Sziget – Újvárosi töltés

Pinnyéd töltések

Kunszigeti út – Holt Duna krt.

Püspökerdő révfalusi oldal

Aranypart (Hédervári út – Újfalusi töltés)

ULV technológia

Ménfőcsanak (83. sz főút és Győri út közötti terület)

Városi parkok (Marcalváros I-II; Adyváros; Nádorváros; Szabadhegy; Belváros; Sziget-Újváros; Révfalu; Gyárváros)

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A kezelés várható kezdete: 20:30.

A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.

Forrás: Győr-Szol

Kapcsolódó témák: #győr-szol | #Győr-Szol Zrt. | #szúnyoggyérítés |