Hirdetés
Belföldi nyaralás

Csúcson a hazai turizmus

Illusztráció: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.08.23. 14:45

Kiemelkedő eredményt ért el a turisztikai ágazat idén júliusban, a belföldi vendégek 1,2 milliós száma meghaladta a tavaly júliusi 1,1 milliót.

Hirdetés

A magyarországi szálláshelyekre összesen közel 1,4 millió vendég érkezett júliusban, akik 4,3 millió vendégéjszakát töltöttek el. Ebből 1,2 millió belföldi vendég 3,6 millió vendégéjszakán át tartózkodott a belföldi szálláshelyeken – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

„Márciusban még úgy tűnt, hogy a koronavírus-járvány elmossa az idei szezont, de örömteli, hogy a magyarok döntő többsége itthon maradt és a hazai szálláshelyeket keresték fel” – értékelt Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő. A Balaton kiemelt térség szálláshelyeire összesen 504 ezer vendég érkezett, akik 1,7 millió vendégéjszakát töltöttek el, ami átlagosan 3-4 éjszakát jelent személyenként. A belföldi vendégek legkedveltebb települései az eltöltött vendégéjszakaszám szerint: Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Zalakaros voltak. Budapest mellett vidéken is erőteljes volt a belföldi forgalom, a vendégek 88 százaléka hazai volt.

Hirdetés

Győrben is érzékelhető volt a hazai turisták érdeklődésének emelkedése, a külföldiek körében a vidéki térségek közül a Balaton mellett a Szigetköz–Győr–Pannonhalma térség volt az egyik leglátogatottabb. A helyi szálláshelykínálatot tovább erősíti, hogy a Győri Egyházmegye káptalandombi épületegyüttesében a napokban megnyílt a huszonhárom apartmanból álló zarándokház, a Domus Peregrini. Az új épülettel tovább bővült a megfizethető áron elérhető szálláshelyek száma városukban, ahová turistákat és zarándokokat várnak” – emelte ki Simon Róbert Balázs. A képviselő arra biztat mindenkit, hogy a nyár hátralévő részében kirándulási, illetve nyaralási helyszínként hazai úticélokat válasszanak, mert ezzel a magyar gazdaságot is erősítik.

Fotó: Ács Tamás
Kapcsolódó témák: #turizmus |
likeold
a fb oldalunkat