Szarka Zsófi Konyhája

Csirkehúsból kence

Fotó: Szarka Zsófia
Szarka Zsófi
2020.08.23. 17:50

Sült és főtt csirkemellből is elkészíthető a pirítósra való finomság. Egyszerű, gyors és igen kapós étel reggelire és vacsorára is.

Egyszerűen csak beteszem a hűtőbe, és bárki, aki éhes, tápláló ételhez jut, amikor csak kiveszi. Egyszerű zöldsalátával vagy főtt édesburgonyával még laktatóbb, de őszintén szólva, mi egy kis olíva olajjal megkent pirítósra halmozzuk. Friss paradicsommal, esetleg körtével vagy almával több, mint egyszerű és gyors reggeli, pedig valójában az. Este szoktam elkészíteni, főként egy hosszú hétvége után, mikor kimarad egy kis csirkemell valamelyik fogásból. Előfordul azonban, hogy szándékosan kikapom a sült csirke mellét és félreteszem, hogy este kencét készítsek belőle. Én szőlőt karikáztam bele, de elhagyható és helyettesíthető aszalt paradicsommal, olíva bogyókkal vagy esetleg friss, főtt kukoricával.

Fotó: Szarka Zsófia

Bevásárló lista

  • 1 db sült/főtt csirkemell
  • 2 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • frissen őrölt bors
  • csipet só
  • friss petrezselyem
  • 50 g reszelt sajt
  • 1 marék szőlő
  • 1 ek olíva olaj

Elkészítés

A húst két villával szétszálazom és összekeverem az aprított petrezselyemmel, karikázott szőlővel, reszelt sajttal, sóval, borssal, tejföllel, majonézzel. Akkor az igazi, ha van ideje 2-3 órán át összeérni, de azonnal is fogyasztható egy pirítóson.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Konyha | #Szarka Zsófi Konyhája |