Hirdetés

Csíkszeredán is áthalad a Székelyföld Kerékpáros Körverseny mezőnye

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.08.03. 15:53

A Győr+ Média rendszeresen beszámol arról, mi történik Győr testvérvárosaiban. Ezúttal a Brassót, Colmart, Csíkszeredát, Dunaszerdahelyet, Erfurtot és Poznant érintő aktualitásokat mutatjuk meg olvasóinknak.

Hirdetés

Brassó (Románia)
Zenés kerteket alakítanak ki a város parkjaiban. A cél az volt, hogy a brassóiak gyakorolni tudják művészi képességeiket. Mindehhez az önkormányzat kültéri hangszereket biztosít, ezek beszerzésére pályázatot írtak ki az illetékesek. A tervek szerint a hangszereket a Nicolae Titulescu és a Tractorul Parkban, illetve a Sub Tampa sikátorban helyezik majd ki.

Colmar (Franciaország)
A város egész nyáron ingyenes zenei programokat kínál a helyi zenepavilonban. Augusztus 25-ig minden csütörtökön argentin tangóbemutató lesz, augusztus 20-án pedig a Free Birds zenekar koncertjét hallhatják az érdeklődők. Az eseményen blues és francia dalok fognak felcsendülni.

Hirdetés

Csíkszereda (Románia)
A verseny történetében először Csíkszeredába, Győr legújabb testvérvárosába is elteker a Székelyföld Kerékpáros Körverseny mezőnye. Az augusztus 9-én Debrecenből rajtoló megmérettetés a nemzeti összefogás eredményeként valósul meg. A viadalnak köszönhetően Székelyföld mint turisztikai célpont felkerülhet Európa térképére.

Dunaszerdahely (Szlovákia)
A város két alpolgármestere, A. Szabó László és Karaffa Attila fotópályázatot hirdet az általános- és középiskolás tanulók számára. A verseny célja, hogy Dunaszerdahely fiataljai felfedezzék a város szépségeit, emlékhelyeit, örökítsék meg mindennapjainak pillanatait.

Erfurt (Németország)
Andreas Bausewein polgármester 46 új gyakornokot, közalkalmazott-jelöltet és diákot köszöntött az erfurti városházán. Az önkormányzat számos képzési és tanulási lehetőséget kínál a fiatalok számára, mindezt a klasszikus közigazgatási szakmák mellett kereskedelmi és műszaki szakmákban is lehetővé teszik.

Poznan (Lengyelország)
Megkezdődött a gyorsvillamos-útvonal felújítása. Több mint huszonöt év intenzív használat után korszerűsítést igényelt, hogy továbbra is betölthesse rendkívül fontos szerepét a város közlekedési rendszerében.

Kapcsolódó témák: #testvérváros |
likeold
a fb oldalunkat