Csángóföldön járt az Arrabona Városvédő Egyesület

Fotó: Arrabona Városvédő Egyesület
Földvári Gabriella
2022.09.22. 11:20

Közel kétmillió forint értékű adományt vitt Klézsére és Somoskára az elmúlt hétvégén az Arrabona Városvédő Egyesület. A felajánlás segítségével lehetővé válik a moldvai csángó magyar kisdiákok magyar anyanyelvi oktatása, valamint a magyar közösség további épülése.

Az egyesület 13 éve, évente több alkalommal is visz adományokat Csángóföldre, Bákó megyébe, eddig összesen több mint 30 millió forint értékű ajándékkal segítették a kint élő magyarok tanulását. Ezúttal is sok győri támogatta a csángó magyar gyerekek ügyét.

„Csak a köszönet hangján szólhatunk annak sok-sok adakozónak, akik lehetővé tették a moldvai csángó magyar kisdiákok magyar anyanyelvi oktatását. Külön köszönjük a győri önkormányzatnak, dr. Dézsi Csaba András polgármesternek és Kovács László képviselőnek az önzetlen és hathatós segítségét. Valóban meghatódtunk, mert nehéz időket élünk, de éppen itt mutatkozik meg a valódi jó szándék. Példátlan összefogás történt!” – fogalmazott Szabó Gyula, az egyesület elnöke.

Érdemes tudni, hogy Klézse mint magyar központ, és annak része, Somoska Magyar Házzal lett gazdagabb, annak működését pedig a győriek, az Arrabona Városvédő Egyesület jelentős mértékben támogatja.

Az összefogás kapcsán is megmutatkozott, a nemzet addig tart, amíg a földön magyarok élnek. Odáig, ahol magyar szó és magyar imádság szava hallik – hangsúlyozta Szabó Gyula. A küldetés sikeres volt, az adomány hiánytalanul eljutott oda, ahová szánták. Az Arrabona Városvédő Egyesület önkéntesei teljesítették, amit megígértek.