Szent-Jakab zarándokút

Családias zarándokút zajlott Pannonhalma és Győr között

Tóth Vivien
2021.06.06. 17:53

A magyar Szent-Jakab út mindenki előtt nyitva áll, aki szeretne feltöltődni, önmaga kihívásait legyőzni, vagy akár a családjával, barátaival egy hosszú túrán részt venni. Tíz fős csapat vágott neki a mai napon Pannonhalmáról gyalog, hogy megérkezzenek Győr belvárosába a Bencés templomig, és közbe kitérőkkel gyönyörű helyeket fedezzenek fel.

Hirdetés

Mint korábban megírtuk Gazsó Gergely a főszervező, Budapestről indult gyalog Pannonhalmáig. Itt csatlakozott hozzá a családi és baráti köre, akik folytatták az utat Győr belvárosáig, közbe festői szépségű, eddig ismeretlen útvonalakat fedeztek fel. A család tagjainak ez volt az első zarándokút amin részt vettek. Győr – Ménfőcsanakon találkoztam velük, fáradtan, de élményekkel csordulva meséltek a hosszú út kalandjairól.  

“Legfontosabb célja ennek az útnak az volt, hogy együtt legyen a család. Első zarándok út volt amit végig sétáltunk családilag, de fizikailag jól bírjuk eddig az utat, köszönhetően a rendszeres sportnak és kirándulásnak ami a hétköznapokban is jelen van az életünkben.“ – meséli Mihály. 

Ettől függetlenül bárkinek ajánlják, hogy sétáljon végig a Szent-Jakab zarándokúton, mivel az élmények kárpótolják a testi fáradalmakat. A Lila – hegyi kilátónál tett kitérőjük során szemkápráztató kilátásba részesültek, míg tovább sétálva az Écsi részen teljesen új utakat fedeztek fel túrájuk során.

Reggel 7-kor kezdték a túrát, és beszélgetésünkor jelenleg 22 km távnál tartanak.

Gazsó Gergely, a ma zajló zarándokút szervezője is rengeteg pozitív tapasztalatot élt meg útja során. “ Le a kalappal az egész Szent-Jakab baráti kör előtt, akiknek köszönhetően létrejöhetett a magyarországi Szent-Jakab zarándokút. Az útközben végig jelölve voltak az állomások, a szállás szervezett és kényelmes volt, ahol nagyon kedvesek voltak személyzet tagjai. Nagyon jól ki van építve az egész zarándokút, ami gyönyörű helyeken vezet végig.” – számol be róla Gergely. 

Számára ez a túra kikapcsolódás volt, kiszakadni a hétköznapokból. Gergely is nagyon ajánlja bárkinek egy zarándokút végig sétálását. Haladóbbaknak létezik zarándokút akár Győrből is, ami a Széchényi téren lévő sárga kagylót követve, a több mint 3000 km-re található spanyolországi Santiago De Compostela-ig el lehet jutni. Magyarországon belül a Kék túrát is ajánlja a kalandoroknak, illetve a ma zajló Szent-Jakab túra is kihagyhatatlan élményt biztosít. 

Kisebb zarándokutakra Gergely nem készül fel fizikailag, de a kényelmes cipő nagyon fontos, illetve hogy a hátizsákba nehéz dolgokat ne pakoljunk. 

Hirdetés