Gyirmót

Családias hangulatban zajlott a jubileumi halászléfőző verseny

Fotó: Vig Norbert
Ficsór Dávid
2022.05.01. 14:07

A 10. Gyirmóti Halászléfőző versenyt rendezik vasárnap egész nap az Aranyhal Szabadidőközpontban.

A programok reggel 8-kor kezdődtek és egészen 18 óráig tartanak. Fiatalok, idősek, egész családok érkeznek folyamatosan a rendezvényre, hiszen gazdag programkínálattal készültek a szervezők.

A gyerekeket játszóház, arcfestés, csillámtetoválás, pónilovaglás, tűzoltósági és rendőrségi bemutatók várták és várják egészen zárásig, az idősebbeknek pedig Lukács Tímea és Incze Zoltán húzza el a nótáját Greznár Zoltán prímás és zenekara kíséretében.

A Somlói Borlovagok is ellátogattak az eseményre, 15 órától 17 óráig a HOPPÁRÉ zenekar ad koncertet, 17 óra után a RETRO DJ ígér fergeteges bulit.

Szabó Jenő, a városrész önkormányzati képviselője a Győr+ Médiának elmondta, nagy szívvel és izgalommal szervezik meg minden évben a halászléfőző versenyt. Régi családi hagyomány náluk a halászlékészítés, ezért is kezdték el több mint 10 éve a programot, hiszen szeretnék ápolni a hagyományokat.

Idén rekordszámú nevezés érkezett a megmérettetésre, ami csak a nevében verseny, igazából nem erről szól, hanem a közösségteremtésről, a jó hangulatról és a finom ízekről. Olyan jó a híre az eseménynek, hogy az ország több pontjáról, sőt felvidékről, Fél községből is érkeztek csapatok.

A halászleveket szakértő zsűri értékeli: Kovács György, Klausz Mátyás és Dr. Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató. 

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #halászlé |