Családi vacsorával ünnepelte az év dj díját Yamina

Pécskai István Fotó: Illés Viktória
2022.11.24. 19:39

Hatalmas elismerésben részesült Illés Viktória, művésznevén DJ Yamina. A győri lemezlovast választották meg idehaza az év legjobb dj-jének. Ebből az apropóból interjút adott a Győr+ Médiának.

Hirdetés

Mit jelent számodra, hogy ennyire rangos díjjal tüntettek ki?
Számomra ez most a csúcs, az elismerés terén legalábbis biztosan. Amikor a közönséged, majd a szakma is elismer és megbecsül. Nincs ennél jobb dolog ebben a szakmában.

Megünnepelted a sikert?
A díjátadó után egyből mentünk a párom családjához. Egy nagyon finom vacsorával készültek nekünk ünneplés gyanánt. A díjátadón egyébként ott voltak velem anyukámék, a párom és a párom szülei is. Az, hogy előttük vehettem át a díjat, zseniális érzés volt.

Amikor elindult a dj-karriered, milyen célokat fogalmaztál meg magadnak? Gondoltad volna, hogy ennyire sikeres leszel?
Egyszerűen csak zenélni akartam. Vitt a flow, az érzés, a szereplési vágy. Semmi komoly célom nem volt akkoriban. Viszont amikor megnyertem pályafutásom elején egy dj-versenyt, akkor gondoltam, hogy talán nagyobb célokat is megfogalmazhatnék. Ezután jött a közönségdíj 2019 ben, majd 2021-ben is.

Hogy néz ki egy munkaheted? Hány bulid van általában?
Nagyjából 4-5 bulim van 1 héten. De van hogy több. Emellett pedig van heti szinten a rádiózás , ami a munkát illeti.

Külföldön is szoktál dj-zni?
A szomszédos országokba járok a legtöbbet, illetve rendszeresen visszahívnak Németországba, a Bootshausba, ami a világ ötödik legjobb klubja a DJ Mag szerint.

Győrben mikor és melyik klubban találkozhatnak veled az érdeklődők?
Még idén találkozhatunk, ugyanis december 10-én zenélek az Octagonban.

Tervezel saját zenét írni a közeljövőben?
Persze, óriási terveim vannak ezzel kapcsolatban, de ez még titok.

Előfordul, hogy társadalmi ügyekről is kifejted a véleményed (például a melltartó ellenzéséről, vagy érintettséged révén a pánikbetegségről). Miért tartod fontosnak mindezt?
Mert egyszerűen több mint 100 ezer követővel, valahogy ezt felelősségemnek érzem. Tapasztalatok és tanultak alapján rengeteg komoly témát szoktam érinteni, és rendszeresen kapom is a megerősítést, hogy igenis jó, hogy ezzel foglalkozom. A mai fiataloknak kell egy virtuális haver, barát, barátnő.

Mivel töltöd a szabadidődet?
A párommal vagyok, kutyusozunk, családozunk. Számomra ez a teljes kikapcsolódás. Kicsit csendben lenni, bekuckózni.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #DJ | #lemezlovas |