Családi nap az elektromos közösségi közlekedés jegyében

Győr+
2023.05.29. 20:01

Kipróbálható elektromos busz, egy igazi versenygokart-prototípus, KRESZ-park a rendőrség szervezésében – izgalmas programokkal várják a családokat június 3-án a Széchenyi István Egyetem területén. A különleges családi nap az elektromos közösségi közlekedésre épül, látványos bemutatók és koncertek várják majd a kilátogatókat, mindezt pedig ingyenesen.

Június harmadikán különleges élménnyel gazdagodhatnak azok, akik kilátogatnak a Széchenyi István Egyetem ötös parkolójába. A menEtrend elnevezésű rendezvényen elektromos buszjáratokat próbálhatnak ki az érdeklődők, megtekinthetnek egy elektromos versenygokart-prototípust, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedig elektromosroller- és bicikli-KRESZ-parkkal készül az eseményre – ez utóbbit saját rollerrel vagy biciklivel próbálhatjuk ki!

A parkban való közlekedéshez a szükséges biztonsági felszerelések kötelezőek (sisak, térd- és könyökvédő) lesznek, mindenki saját felelősségére vesz részt a közlekedésben.

A parkban való közlekedéshez a szükséges biztonsági felszerelések kötelezőek (sisak, térd- és könyökvédő) lesznek, mindenki saját felelősségére vesz részt a közlekedésben. Az e-busz járat folyamatos körjáratban közlekedik, a Mobilis Interaktív Központ előtt található buszöbölből indul (14 órától félóránként, az utolsó 16.30-kor) és ide is érkezik vissza, a menetidő forgalomtól függően 15- 20 perc. A busz az MAN Lion’s City Bus gyártmánya lesz.

Az ingyenes látogatható Mobilis Interaktív Kiállító Központban kísérleteket láthatunk majd, a Széchenyi István Egyetem mérnökcsapatai pedig saját autóikat mutatják be. Előadást tart 16 órától dr. Winkler Ágoston, a Széchenyi István Egyetem docense, „A győri közösségi közlekedés múltja és jövője” címmel.

A napot a Random Trip koncertre zárja majd; a formációból ott lesz Saiid (Akkezdetphiai), MC Kemon (Irie Maffia), Zentai Márk (Mörk), a dobok mögött Delov Jávor, a lemezjátszónál pedig DJ Q-Cee.

A hangulatra nem lesz panasz, a Győr+ Rádió ugyanis egész nap jelen lesz a helyszínen, kívánságműsorral színesítve a programkínálatot.

A program:
14:00-17:00 E-busz járat
13:00-19:00 E-busz demo
13:00-19:00 Nyitott Mobilis
16:00-17:00 Előadás
13:00-19:00 Gyermek légvárak
13:00-19:00 VMRFK KRESZ park 
13:00-19:00 SZEnergy Team és ART
13:00-19:00 Győr+Rádió élő műsora
19:30-20:30 Random Trip koncert:
Saiid (Akkezdetphia) 
MC Kemon (Irie Maffia) 
Zentai Márk (Mörk) 
Delov Jávor – dob 
DJ Q-Cee – lemezjátszó, beatbox

A látogatókat büfé várja az eseményen hideg italokkal és forró kemencéből frissen sütött kenyérlángos is vásárolható majd.

A busztípusokról
MAN
Az e-busz járat az MAN Lion’s City gyártmánya lesz. Alacsony padlós és alacsony belépésű autóbuszcsalád, melyet a német busz- és kamiongyártó MAN gyárt 1996 óta elsősorban európai piacra. Magyarországon 2014 óta találhatunk ilyen buszokat például Solymáron, Pilisborosjenőn, és Nagykovácsiban, de Budapesten is közlekedik a Lion’s.
BYD K9
A BYD egy kínai óriásvállalat, az elmúlt évtizedben pedig Európában is egyre több helyen jelennek meg a buszaik. A K9-es közlekedni nem fog, viszont bemutatódarabként megtekinthető lesz a családi napon. Kiemelkedő a jármű energiahatékonysága, városi közlekedésben fele annyi energiát fogyaszt mint egy hasonló méretű dízelbusz.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják, az esemény eső esetén is megtartásra kerül.

A rendezvény a Közösségi közlekedés fejlesztése elektromos autóbuszok beszerzésével Győrben
és gazdasági övezetében című, IKOP-3.2.0-15-2022-00042 azonosítószámú projekt keretében valósul meg.

Kapcsolódó témák: #családi nap | #elektromos busz |