Családbarát hely lett az Árkád

Németh Boglárka Vig Norbert
2022.11.10. 17:03

Családbarát hellyé nyilvánították a győri Árkádot. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom évek óta azért dolgozik, hogy mindenkinek országszerte annyi gyereke születhessen, amennyit szeretne. A mozgalom fő célja, többek között, hogy a gyereknevelés megkönnyítéséhez a családbarát helyek száma is növekedjen. Az alapítvány több szempontot alapul véve döntött úgy, hogy az országban a bevásárlóközpontok közül másodikként a győri center is elnyerje a címet, amelyet csütörtökön adtak át a vezetőségnek.

Az elismerés átadóján a város első embere Dr. Dézsi Csaba András is részt vett, aki büszke az üzletközpontra. “Az Árkád egy olyan hely, ahová jó bejönni, minden ember itthon érzi magát, egy olyan része a városnak, ami megkerülhetetlen, hiszen nem csak egy bevásárlóközpont, hanem egy találkozóhely, ahová a gyermekek is szívesen jönnek. Több családoknak szóló rendezvény is van és az egésznek a hangulata is olyan, hogy tényleg mint, egy meseváros.”- emelte ki a városvezető. A bevásárlóközpontban Győr városa is számos kiállítást tartott, de a 20 év alatti győriek is itt vehették át a 750-es érméket.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom azért dolgozik, hogy mindenkinek annyi gyereke születhessen, amennyit szeretne. A szellemiséghez az is szorosan hozzátartozik, hogy minél több családbarát hely legyen országszerte. 

“Azért, hogy megszülessenek a kívánt gyerekek egy szemléletformálásra van szükség, és erős helyi közösségekre, továbbá olyan cégekre és helyekre, ahol szívesen látják a gyerekeket. Emiatt nagyon fontos, hogy minél több olyan szolgáltatás legyen, ami családbarát” – mondta el a Győr+Médiának Skrabski Fuzsina, a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom kuratórium elnöke, aki arról is beszélt, hogy a győri bevásárlóközpontban számos ingyenes programmal várják a kicsiket, akiket szüleik szívesen hoznak el ide. 

Az üzletközpont managere nagyon büszke az elismerésre, azt mondja nem egyedül az övé a dicsőség, hiszen már elődei és az egész csapata is évek óta azért dolgozik, hogy a legkisebbek is jól érezzék magukat vásárlás közben. 

“Idén is volt rengeteg programunk, ami kifejezetten a gyerekeket célozta meg. Kettőt emelnék ki, az egyik a Győri Babafesztivál, aminek nagy sikere volt, valamint az “Emeld a gyermeked a magasba” rekordkísérlet, ami meg is dőlt. A közeljövőben jön a karácsony, ahol kézműves foglalkozásokkal, zenés, táncos produkciókkal is várjuk a családokat, elsősorban a gyerekeket” – számolt be Róna Bálint centermenedzser.

Az elismeréssel járó matricákat pedig a bejárati ajtókra fel is ragasztották.