Civilek piknikeztek a Bezerédj-kastély udvarán

Kárpát Zsolt Fotó: Ács Tamás
2023.06.10. 19:30

Második alkalommal rendeztek civil napot Győr-Ménfőcsanakon szombat délután. Bábjáték, koncertek, kertészeti előadás, harcászati bemutató és számos gyermekprogram várta az érdeklődőket.

Tökéletes helyszíne volt a rendezvénynek a Bezerédj-kastély udvara. Sütöttek-főztek, muzsikáltak vagy egyszerűen csak beszélgettek a résztvevők. „Tavaly még szinte be sem fejeződött az első civil napunk, már azt kérdezték tőlem a ménfőcsanakiak, hogy mikor lesz a következő. Akkor eldöntöttem, hogy mindenképpen lesz folytatás” – mesélte dr. Laczkovits-Takács Tímea.

„A városrészben nagyon sok olyan civil közösség működik, amely értékes tevékenységet folytat, ennek a rendezvénynek az a feladata, hogy megismerjék egymást ezek a csoportok. Akik pedig kedvet kapnak és valamelyik egyesülethez csatlakoznának ezt is megtehetik. Persze készültünk a gyerekeknek is programokkal, hogy minden korosztály jól érezze magát ezen a délutánon” – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

A rendezvényen dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere körbejárta a civil szervezeteket és beszélgetett a tagokkal.

Jó azt látni, hogy az emberek végre egy asztalhoz ülnek és kíváncsiak egymásra. Sokan azt sem tudják, hogy ki lakik a szomszédos házban, pedig nagyon lényeges, hogy ismerjük egymást. Ilyen közösségépítő eseményekre mindenképpen nagy szükség van” – emelte ki a városvezető.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Civil Nap | #Ménfőcsanak |