Civilek a hőerőműben

Győr+ Kóka Enikő
2022.10.28. 15:30

Ahogy 2014 óta minden évben, úgy idén is megrendezik a Távhőszolgáltatás Napját, egybekötve az Erőművek Éjszakájával. A Győr-Szol Zrt. Rozgonyi utcai hőerőművébe is betekinthettek az érdeklődök az ezúttal október 28-ra szervezett, közös eseményen.

Az esemény látogatása ingyenes, viszont előzetes bejelentkezéshez és regisztrációhoz kötött. A látogatók csoportokra bontva, idegenvezetés kíséretében tekinthették még a fűtőművet és az erőművet, emellett meghallgathattak egy, a hő előállításáról szóló tájékoztatót, valamint, hogy miért környezetbarát a megújuló energia felhasználásával előállított távhő.

„Fontosnak tartjuk ezt az eseményt a város életében. A Győr-Szol-on keresztül a Hőtáv igazgatósága közel 25 ezer lakást lát el, valamint 1100 egyéb felhasználót is. A hő előállításához éves szinten közel 40%-ban használunk fel geotermiát, hiszen ez nagyon fontos a zöld gondolkodásban” – mondta el a Győr+ Média kérdésére Prédl Antal, a Győr-Szol vezérigazgatója.

A programra több iskolai csoport is előzetesen beregisztrált, ezáltal a fiatalabb generáció is részt vehetett az érdekes és izgalmas túrán.

Az iskolánk szervezte meg, hogy eljöhessünk ide. Nagyon jó közelebbről megismerni, hogy egyáltalán honnan kapjuk a meleget és ez mind hogyan jut el hozzánk. Én építésznek szeretnék tanulni, és úgy gondolom, hogy ahhoz ez egy fontos dolog” – mondta el Buga Rebeka, aki a Hild József Építőipari Szakgimnázium tanulója. „Érdekesnek és fontosnak tartom a távhőt, főleg az ipari környezet az, ami engem érdekel, hiszen megvan a maga szépsége ennek is. Az idegenvezetés nagyon jó, érdekes dolgokat hallottunk – tette hozzá Erős Bálint.

Kapcsolódó témák: #erőmű | #Győr-Szol Zrt. | #nyílt nap |