Önkéntesség

Civil összefogással a tisztább környezetért

Fotó: Vig Norbert
Bajzát Zsuzsi
2021.03.06. 16:52

Visy Bernadett és családja Ménfőcsanakon lakik az Ormos utcában. Szívesen sétálnak a környéken, ám egyre jobban zavarta őket az a folyamatosan csak növekvő szemétkupac, amely a kert végében, a vasúthoz közeli Állomás utca melletti területet övezte.

Gondoltak egyet, és a szomszédok, valamint lelkes önkéntesek bevonásával szemétszedési akciót hirdettek. A kezdeményezés annyira jól sikerült, hogy a lelkes 35-40 főből álló csapat 1 óra alatt meg is tisztította a környéket.

A szemétgyűjtésről Szabó Jenőt, a körzet önkormányzati képviselőjét is értesítették, aki azonnal a civil összefogás mellé állt. A Győr-szol Zrt. segítségével a csapat által összeszedett szemetet azonnal elszállíttatta, így délután a vasút melletti úton már nyoma se volt a korábbi lomoknak. A képviselő kiemelte, nagyon örült ennek a példaértékű kezdeményezésnek, melyből reméli hogy egyre több lesz majd. 

A gyűjtés során találtak rengeteg műanyag flakont, üveget, de még kádat is, ezeket illegálisan hordták erre az útszakaszra.

Ahogy Dr. Dézsi Csaba András polgármesternek, úgy a térség önkormányzati képviselőjének is kiemelten fontos célja, hogy a zugszemetelőket minél előbb elkapják, és számon kérjék, éppen ezért a Városrendészet bevonásával a jövőben ezt az utcát és környéket is gyakrabban fogják ellenőrizni. 

Galéria: Vig Nobert

Kapcsolódó témák: #környezetvédelem | #önkéntes | #szemétszedés |